Fikri Işık: Yılanla çuvala girmeyin

Terör örgütüyle işbirliğinin 'yılanla aynı çuvala girmek' olacağını söyleyen Işık, 20 Ocak'ta göreve gelecek Trump'ın Türkiye'nin sesine kulak vereceğini umduklarını söyledi.

Işık: "Yılanla çuvala girmeyin"
Yeni Şafak'ta yer alan habere göre Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, PKK'nın uzantısı olan PYD/YPG'nin terör örgütü olduğunu, terör örgütüyle iş birliği yapmanın meşru görülemeyeceğini söylemeye devam edeceklerini, bu konuda müttefik ülkeleri ikna etmek için her türlü gayreti göstereceklerini belirtti. Ankara'daki 9. Büyükelçiler Konferansı'nda yaptığı konuşmada 'bazı NATO üyesi ülkelerin Türkiye için büyük tehdit oluşturan terör örgütlerine müsamahakar yaklaşımda bulunduğunu' hatırlatan Işık, teröristlere destek veren ABD'yi 'yılanla aynı çuvala girmemesi' yönünde uyararak şunları söyledi:

USANMADAN ANLATACAĞIZ

“Senin teröristin, benim teröristim ayrımının ne kadar büyük felaketlere yol açacağını bıkmadan, usanmadan anlatmaya devam edeceğiz. İşine geldiği zaman bir örgütün 'terör örgütü', işine gelmediği zaman 'Hayır, bu terör örgütü değildir' diye, bu çifte standartlı yaklaşımı Türkiye olarak kabul etmediğimizi söylemeye devam edeceğiz. Bölgede PKK'nın uzantısı olan PYD/YPG'nin terör örgütü olduğunu, terör örgütüyle işbirliği yapmanın hangi gerekçeyle olursa olsun meşru görülemeyeceğini ve yılanla çuvala girmek olduğunu söylemeye devam edeceğiz.”

UMARIM KULAK VERİR

“Ümit ediyoruz başta, ABD'de 20 Ocak'ta görev devralacak Sayın Trump ve yönetimi, bu noktada Türkiye'nin sesine kulak verir ve ABD bir yanlıştan daha fazla zaman kaybetmeden döner. Zararın neresinden dönülürse kârdır. Batı medyasında Türkiye karşıtı sistematik bir algı operasyonu yürütülüyor. Türkiye NATO'nun ikinci büyük ordusuna sahip önemli bir üyesidir. Türkiye NATO'ya verdiği tüm taahhütlerine bağlıdır. Rusya ile ilişkilerimizin gelişiyor olması, 'NATO ile bağlarımızın zayıflayacağı' anlamına gelmez.”

ELEŞTİRİRİZ

“NATO ile yolumuza devam edeceğiz. Türkiye'den kaynaklanan bir sorun bugüne kadar olmadı, bundan sonra da olmayacak. Ama Türkiye'ye karşı taahhütlerini yerine getirmediği için NATO'yu eleştirme hakkımızı saklı tutuyoruz. 'DEAŞ ile mücadele edeceğiz' diye bölgede kuvvet konuşlandıran NATO üyesi ülkeler başta olmak üzere ülkeler, Türkiye'nin DEAŞ ile mücadelesine destek vermezse biz bunu eleştirme hakkına sahibiz.”

FETÖ tehlikesi geçmedi

DEAŞ ve PKK ile mücadele eden Türkiye'nin karşısına bir de FETÖ belasının çıkarıldığını belirten Fikri Işık, “Bölgesel gelişmelerde Türkiye'nin etkisinin minimize edilmesi için bu terör örgütlerinin yeterince misyon ifa etmediğini düşünenler başımıza bir de FETÖ belasını sardılar. Devletimizin içerisinde uzun yıllara dayanan örgütlenmesini artık görünür hale getirdiler ve 15 Temmuz gecesi de bir hain darbe girişimini başlattılar. Girişim bertaraf edildi. Bugün için FETÖ'nün beli kırıldı diyebiliriz. Ancak FETÖ tehlikesi tamamen geçmiştir demek için daha erken. Sadece Türkiye'de değil, dünyanın her yerinde FETÖ ile mücadeleyi devletin beka mücadelesi olarak görüyoruz. Hiçbir ülkede FETÖ'ye müsamahakar bir yaklaşımı asla kabul edemeyiz” diye konuştu.