İspanya'da deprem yaratan iktidar değişimi

İspanya'da ana muhalefetteki Sosyalist Parti, iktidardaki Halk Partisi'nin her gün bir yenisi patlak veren yolsuzluk skandallarıyla ilgili güvensizlikoyu önergesi verdi.

İspanya'da deprem yaratan iktidar değişimi
Sputnik'te yer alan habere göre İspanya'nın 40 yaşındaki demokrasisinde ilk kez seçilmiş başbakan parlamento tarafından görevden alınıyor.

Güvensizlikoyu önergesini veren Sosyalist Parti'nin 46 yaşındaki lideri Pedro Sanchez'in yeni başbakan olması bekleniyor.

6 yıldır başbakan koltuğunda oturan ve 10 gün önce bütçenin meclisten geçmesinin ardından 2020'de bitecek görev süresini tamamlamayı öngören Rajoy, güvensizlikoylaması öncesi veda konuşması yaptı:

''Oylamada büyük ihtimalle güvensizlik çıkacak. Bu da Pedro Sanchez'in yeni başbakan olacağı anlamına geliyor. Ülkeme hizmet etmek benim için bir onurdu.''

İnsanlıkdışı kemer sıkma politikalarıyla birlikte anılan sağcı lider, başbakanlığa geldiğinde enkaz devraldığını, ülke yönetimini bulduğundan çok daha iyi durumda devretmekten gurur duyduğunu dile getirdi. ''Tüm İspanyollara teşekkür ederim, iyi şanslar'' dedi.