İsrail-Filistin hattında sular durulmuyor

İsrail güvenlik güçlerinin Müslümanların Mescid-i Aksa’da ibadet etmesine yönelik getirdiği kısıtlamalardan sonra patlak veren çatışmalar artarak devam ediyor.

İsrail-Filistin hattında sular durulmuyor
CİHAN'da yer alan habere göre her iki tarafın olaylardaa can kaybı yaşaması sebebiyle artan tansiyon güvenlik güçlerinin müdahalelerin gün geçtikçe etkisiz kalmasına sebep oluyor.

Dün polise taş atan Filistinliler arasına karışan gizli polis birisini kafasının arkasından olmak üzere protestocuları silahla yaraladı. Bugün de 19 yaşında Filistinli bir genç, Kudüs’te 25 yaşında bir İsrail vatandaşını tramvay istasyonu yakınında bıçakladı. Tramvay güvenlik görevlisinin silahını alarak kaçmaya çalışan genç, yakında bulunan emniyetten gelen polislerce gözaltına alındı.

Doğu Kudüs ve işgal altındaki Batı Şeria’da başlayan protestolara plastik kurşun, ses bombası ve göz yaşartıcı bomba ile müdahale eden güvenlik güçlerine üniversiteli gençler taş ve molotof kokteyli ile karşılık verdi. Batı Şeria’nın Ramallah şehrinde bulunan Bet El kontrol noktasında da çatışmalar çıktı.

Geçtiğimiz Cumartesi gününden bu yana yaşanan çatışmalarda 4 İsrailli ve 5 Filistinli olmak üzere 9 kişi hayatını kaybetti.