İsrail ordusu yine harekete geçti!

İsrail ordusunun, Batı Şeria'da çok sayıda askerin katılımıyla iki günlük askeri tatbikat başlattığı bildirildi.

İsrail ordusu yine harekete geçti!
Sabah'ın haberine göre İsrail ordu sözcülüğünden ismini vermek istemeyen bir yetkili, bugün başlayan ve yarın akşama kadar sürecek tatbikat için 3 bin askerin birliklerine çağrıldığını, telefonla aranan 10 bin askere de teyakkuz halinde olmalarının istendiğini söyledi.

Kaç askerin tatbikata katıldığına dair rakam vermekten kaçınan yetkili, "tatbikatın her iki yılda bir yapılan rutin uygulama" olduğunu savundu.

ASIL HEDEF BATI ŞERİA!

Öte yandan, İsrail'de yayın yapan Haaretz gazetesinde, ordudan üst düzey bir yetkiliye dayandırılarak verilen haberde, tatbikatın resmi amacı başka olsa da asıl hedefin, Batı Şeria'da çıkabilecek çatışma ortamına karşı ordunun en geç mart sonuna kadar hazır hale gelmesi olduğu öne sürüldü.

Dünyanın farklı ülkelerinden getirilerek, İsrail yönetiminin işgal politikası çerçevesinde, Batı Şeria ve Doğu Kudüs'e yerleştirilen Yahudi yerleşimcilerin silah taşımaları ve Filistinli sivilleri zaman zaman sözlü ya da fiziksel tacizi, yerel halk ile yerleşimciler arasında sürtüşmelere neden oluyor.

FİLİSTİN YÖNETİMİ FİNANSAL SIKINTIDA

Filistin Yönetimi, İsrail'in vergi ödemesini kesmesi nedeniyle son aylarda çalışanlarının maaşını ödemekte zorlanıyor.

Filistin'in, ayda yaklaşık 175 milyon dolara ulaşan ithalat ve ihracattan elde ettiği gelirin vergisine İsrail tarafından önce el konuluyor, ardından Ramallah'taki Filistin hükümetine teslim ediliyor. Filistin yönetimi, bu gelirlerle 175 bin memurun maaşını ödüyor.