İstanbul Beşiktaş'ta 2 patlama!

İstanbul'da alçak saldırılar! İstanbul Beşiktaş Vodafone Arena Stadyumu yakınında, Beşiktaş-Bursaspor maçının ardından iki ayrı patlama meydana geldi.

İstanbul Beşiktaş'ta 2 patlama!
Hürriyet'te yer alan habere göre kalleş saldırılardan biri Süzer Plaza ile yan yana olan daha önce Beleştepe olarak bilinen yerde düzenlendi. İkinci patlama ise Maçka Parkı'nda oldu. İlk saldırının bomba yüklü bir araçla düzenlendiği, Maçka Parkı'ndaki saldırının bir canlı bomba tarafından gerçekleştiği değerlendiriliyor. Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamada alçak saldırılarda şehit ve yaralılar olduğu bilgisi verildi. Patlama sonrası silah seslerinin duyulduğu iddia ediliyor. Olay yeri yakınlarında daha sonra 3'üncü bir patlama sesi daha geldi. Bu patlamanın ise kontrollü bir patlama olduğu, şüpheli bir paketin patlatıldığı bildiriliyor. Kalleş saldırılarda 100'e yakın yaralı olduğu belirtiliyor.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beşiktaş'ta, güvenlik güçlerine ve vatandaşlara yönelik bir terör saldırısı gerçekleştirildiğini belirterek, "Beşiktaş-Bursaspor karşılaşmasının hemen arkasından yaşanan patlamaların, mümkün olan en büyük can kaybını verdirmeyi hedeflediği anlaşılmaktadır. Bu eylemler neticesinde, maalesef, şehitlerimiz ve yaralılarımız vardır." ifadelerini kullandı.

Erdoğan, İstanbul'daki terör saldırısına ilişkin yazılı açıklama yaptı:

EN BÜYÜK CAN KAYBINI VERDİRMEYİ HEDEFLEMİŞLER


Erdoğan, Beşiktaş-Bursaspor karşılaşmasının hemen arkasından yaşanan patlamaların, mümkün olan en büyük can kaybını verdirmeyi hedeflediğinin anlaşıldığını aktardı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, açıklamasında şunları kaydetti:

MAALESEF ŞEHİT VE YARALILARIMIZ VAR

"Bu eylemler neticesinde, maalesef, şehitlerimiz ve yaralılarımız vardır. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza Rabbimden acil şifalar diliyorum. Terörün, her türlü değeri ve ahlakı çiğneyen yüzünün en çirkin haline, bu gece İstanbul'da, bir kez daha şahit olduk. Türkiye ne zaman, geleceğe yönelik olumlu bir adım atsa, cevabı hemen, terör örgütleri eliyle kan, can, vahşet, kaos olarak önümüze gelmektedir. Son yıllarda defalarca yaşadığımız bu alçak saldırıyı yapan terör örgütünün adının ve yönteminin herhangi bir önemi yoktur. PKK'sıyla, DEAŞ'ıyla, FETÖ'süyle tüm terör örgütleri aynı amaç için ülkemize ve milletimize saldırmaktadır.

TERÖRİSTLERİ DESTEKLEYEN ÜLKELER...

Türkiye'nin, bu ahlaksız terör saldırısından sonra da yaralarını kendisinin saracağını, yasını hakiki dostlarıyla birlikte kendi başına tutacağını, yasak savma kabilinden açıklamalar dışında yanında kimseyi bulamayacağını biliyoruz. Terörle mücadele eden Türkiye'nin ve Türk milletinin yanında yer almak yerine, terör örgütlerini ve teröristleri desteklemeyi tercih eden ülkelerin, bu olaydan sonra farklı davranmalarını beklemek için sebebimiz kalmamıştır. Allah'ın yardımıyla, ülke ve millet olarak, terörün, terör örgütlerinin, teröristlerin ve elbette onların arkalarındaki güçlerin üstesinden geleceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Bu saldırılar, bizim şevkimizi ve kararlılığımızı törpülemek yerine, tam tersine daha da keskinleştiriyor. Mücadelesini, 'ölürsem şehit, kalırsam gazi' anlayışıyla veren bir milleti yolundan döndürecek bir silah daha icat edilmemiştir.

BU CANİLERİN PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIZ

Biz, meselelerimizin üzerinden gelecek dirayete ve cesarete sahibiz. Tıpkı bölücü terörle mücadelede, tıpkı 15 Temmuz'da verdiğimiz şehitlerimiz gibi, bu gece Beşiktaş'taki kayıplarımızı da yüreğimize gömecek, onların hatıralarını ilanihaye yaşatacak, ama aynı zamanda hedeflerimiz doğrultusunda kararlı bir şekilde yürümeye devam edeceğiz. Bin yıldır bu toprakları vatan yapmak için döktüğümüz kanlara yenilerinin eklendiğini, ekleneceğini bilerek, mücadelemizi durmadan, duraksamadan sürdüreceğiz. Devlet ve millet olarak bu olayın ve müsebbibi canilerin peşini asla bırakmayacağız. Bir kez daha şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum."


İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı ikinci açıklamada Beşiktaş'ta iki ayrı patlama yaşandığı bilgisini paylaştı.

Bakan Soylu şöyle konuştu:

"Öncelikle milletimize geçmiş olsun. Çok hain ve alçak bir saldırı gerçekleştirildi. İki patlama olduğu arkadaşlarımız tarafından değerlendirildi. Birisi tam stadın hemen üzerinde Süzer Plaza ile yan yana olan, daha önce Beleştepe denilen yerde. Birisi de Maçka Parkı'nda. Maçka Parkı'ndaki canlı bomba olduğu değerlendiriliyor. Her bilgi teyide muhtaç bilgi"


Bakan Soylu, "İlk önce olay yerine gideceğiz. Milletimizin ve özellikle polis teşkilatımızın hem geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz' dedi ve alçak saldırıda şehit olup olmadığı konusunda ise "Valimiz ve emniyet müdürümüzle değerlendirme yaptıktan sonra bir açıklama yapacağız" diye konuştu.

3 bakan olay yerinde

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, İçişleri Bakanı Soylu, Sağlık Bakanı Akdağ ve Aile Bakanı Sayan Kaya, Beşiktaş'taki saldırının olduğu bölgede incelemelerde bulundu.

İstanbul Beşiktaş'ta Vodafone Arena yakınlarındaki bombalı saldırılar sonrası İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Ankara'dan İstanbul'a geldi.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ile birlikte 3 bakan bombalı saldırının meydana geldiği yerde inceleme yaptı.

Kurtulmuş, Soylu, Akdağ ve Kaya, Beşiktaş'taki Vodafone Arena yakınında patlamanın meydana geldiği yere geldi.

Burada incelemelerde bulunan Kurtulmuş ve beraberindeki bakanlar, İstanbul Valisi Vasip Şahin ve Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan'dan bilgi aldı.

İSTANBUL'DAKİ PATLAMAYA YAYIN YASAĞI GELDİ

İstanbul’da Vodafone Arena yakınlarında meydana gelen terör saldırısının ardından RTÜK’ten yayın yasağı geldi. RTÜK’ten yapılan açıklamada, ’İstanbul’da meydana gelen patlamayla ilgili olarak Başbakanlığın 10.12.2016 tarih ve 04181 sayılı yazısı ile geçici yayın yasağı getirilmiştir’ denildi.

KIZILAY'DAN AÇIKLAMA

Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık, İstanbul'daki bombalı saldırı olduğu anda bölge stoklarından Avrupa ve Kuzey Marmara'dan ihtiyaç bildirilmemesine rağmen kan sevkıyatı yapıldığını bildirerek, "Kan ihtiyacı bulunmamakta." dedi.

Kınık, patlamada yaralananların çevre hastanelere kaldırıldığını belirterek, "Biz oraya patlamanın olduğu anda hemen bölge stoklarımızdan, Avrupa ve Kuzey Marmara'dan kan ihtiyacı bize bildirilmemesine rağmen çıkarttık. Sonrasında teyitler geldi ve bütün kan ihtiyaçları karşılandı." diye konuştu.

Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden kan ihtiyacı olduğuna dair birtakım bilgiler geldiğini dile getiren Kınık, şu bilgileri verdi:

"Sadece oraya 50 ünite 0 RH negatif kan gönderdik. İlerleyen saatlerde olası ihtimallere karşı da çevre bölgelerinden özellikle Bursa, Düzce, Ankara gibi bölgelerimizden özellikle az bulunan RH negatif grubu kan sevkıyatlarını yaptık. Dolayısıyla kan ihtiyacı bulunmamakta. Zaman zaman hastanelerdeki yetkisiz kişiler ve oradaki hasta yakınlarının yaptığı çağrılar televizyonlarda görülebiliyor. Ama şu an için ihtiyaçları karşıladık." dedi.

OLAY YERİ İNCELEME EKİPLERİ ÇALIŞMA BAŞLATTI

Beşiktaş'taki bombalı saldırıya ilişkin, olay yeri inceleme ekipleri çalışma başlattı. Olay yerine gelen ekipler, Maçka parkını büyük bir titizlikle kontrol ederek, araştırmalarını sürdürüyor.

Beşiktaş'ta gerçekleşen bombalı saldırının ardından, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı olay yeri inceleme ekipleri ile itfaiye görevlileri Maçka Parkı'nda ve patlamanın çalışma başlattı. Çok sayıda polisin görev yaptığı patlama alanında, tüm deliller poşetlenerek tek tek toplanıyor.

BAŞSAVCILIK OLAYLA İLGİLİ SORUŞTURMA BAŞLATTI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Beşiktaş'taki patlamaya ilişkin soruşturma başlattı.

Alınan bilgiye göre, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan ile Terör ve Örgütlü Suçlardan Sorumlu Başsavcı Vekili İsmail Uçar'la birlikte aynı büroda görevli 3 savcı, olay yerine giderek inceleme yaptı. Başsavcılık, söz konusu patlamaya ilişkin soruşturma başlattı.

İstanbul Beşiktaş'ta 2 patlama!