İstanbul'da yapış yapış bir hava!

İstanbul’da nemle birlikte dayanılmaz hale gelen sıcak hava yüzünden evler boşaldı, piknik alanları sabahlara kadar doldu taştı. Vatandaşlar çareyi gece bile denize girmekte buldu.

İstanbul yapış yapış!
Sabah'tan Derviş Uğurlu'nun haberine göre İstanbul'da yüksek orandaki nemden bunalanlar, önceki akşam sahil hattındaki parklara gitti. Zeytinburnu sahile gelen vatandaşlar bir yandan serinlerken, akşam yemeğini de mangal yaparak geçiştirdi. Ailesi ile birlikte Zeytinburnu sahiline gelen Aziz Yaprak, Küçükköy'den geldiğini belirterek "Vallahi çok sıcak. Biz de kendimizi böyle bir sahil kenarına attık. Çocuklar eğleniyor, havalar da serin burada" dedi.

'AKLI OLAN SUYA GİRSİN'

Bazı vatandaşlar ise serinlemek için İstinye sahilini tercih etti. Serinlemek isteyen İstanbullular, sahil kenarında çay içerken, bazılarının da serinlemek için de denize girdiği görüldü. Levent'ten geldiğini belirten Hüseyin Örnek, "Günboyu sıcaktayız. Buraya gelip iki kere denize girmek bile insana iyi geliyor. Aklı olan varsa girsin bu suya, herkes rahatlıyor" dedi. Nemin yükselmesiyle birlikte sıcaktan bunalan vatandaşlar, dün pazar tatilini de fırsat bilerek Şile ve Riva sahillerine akın etti. Çareyi denize girmekte bulan vatandaşlar, sahilde araçlarını park edecek yer bulamadı, tüm bu izdiham havadan görüntülendi. Şile sahilinde oluşan kalabalık nedeniyle adeta iğne atılsa yere düşmeyecek görüntüler oluştu.

44 DERECEYİ BULUYOR

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi Meteoroloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Şen, "Nem oranları yüzde 60'a kadar çıkabilir. Bu günlerde ortalama sıcaklık 36, hissedilen ise 44 dereceyi buluyor. Hafta ortasına kadar nemin yüksek olmasını bekliyoruz" dedi.