İstanbul'a ilk kar ne zaman yağacak?

Türkiye bu hafta soğuk hava dalgasının etkisine giriyor. İstanbul'da ve çoğu ilimizde Çarşamba gününden itibaren kar bekliyor. Oldukça soğuk bir hafta bizleri beklerken, Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu konu hakkında açıklama yaptı.

İstanbul'a ilk kar ne zaman yağacak?
Akşam'da yer alan habere göre Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, harita üzerinden önümüzdeki haftanın meteorolojik durumu hakkında bilgi vererek, “Özellikle Çarşamba günü aşağı yukarı Türkiye’yi kar kaplıyor” dedi.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere memleketi Afyonkarahisar’a gelen Bakan Eroğlu, partisinin bir düğün salonunda gerçekleştirilen 73. İl Danışma Meclisi toplantısına katıldı. Ardından Mehmet Sami Hancıoğlu Masal Dünyası Parkı'nın açılış törenine katılan Bakan Eroğlu, daha sonra da Türkiye Motocros Final Yarışması ödül törenine katıldı.

'TÜRKİYE'Yİ KAR KAPLIYOR'

Katıldığı ödül töreni öncesi gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Eroğlu, basın mensuplarının hava durumu ile ilgili soruları üzerine eline aldığı harita üzerinden meteorolojik değerlendirmelerde bulundu. Çarşamba günü tüm yurtta kar beklendiğini ifade eden Bakan Eroğlu, “Yağmur yağış geliyor, belki yarın kar gelir. Batıdan itibaren Allah nasip ederse gelmeye başladı. Önümüzdeki hafta herhalde salı, çarşambadan itibaren Türkiye’yi kaplayacak. Bugün pazar Trakya ve Ege’den başladı. Pazartesiden itibaren Afyon’a doğru geliyor. Salı günü Afyon, çarşamba aşağı yukarı Türkiye’nin doğu kısmını da kaplıyor. Perşembe, cuma öbür hafta sonunda yağışlar cumartesi günü terk ediyor. Sadece Ege Bölgesi'nde kalıyor, yani aşağı yukarı kar yağışları da başlayacak. İnşallah hayırlı olur, bereketli olur. Yani yağışlar bekleniyor. Bu yeşil olanlar tamamen yağış, bugün en batıdan başladı, Marmara, Ege genişleyerek gidiyor işte. Pazar, pazartesi, salı, çarşamba özellikle çarşamba günü aşağı yukarı Türkiye’yi kar kaplıyor. Şunlar kar yağışları, kar yağışları da başlıyor” diye konuştu.

TRAKYA İÇİN SALI GÜNÜNE DİKKAT

Trakya'da salı günü beklenen kar yağışı ile hava sıcaklarının düşeceği tahmin ediliyor. İl Meteoroloji Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, Türkiye'nin salı gününden itibaren kuzeybatı kesimlerden başlayarak Balkanlardan gelen soğuk havanın etkisine girmesi bekleniyor. Soğuk hava dalgasının, salı günü Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ'da kar yağışına neden olacağı tahmin ediliyor. Karla birlikte hava sıcaklıklarının 10 derece düşeceği ön görülüyor. Kar yağışının çarşamba günü ise Trakya'dan Anadolu'ya geçmesi bekleniyor.

BÖLGELERİMİZDE HAVA DURUMU

MARMARA

Parçalı çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bölge genelinde kuvvetli, İstanbul, Bursa, Tekirdağ, Çanakkale, Balıkesir çevreleri ile Edirne'nin güney ilçelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli olması bekleniyor. Rüzgarın: akşam saatlerinden itibaren kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) şekilde eseceği tahmin ediliyor.

BİLECİK °C, 12°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinden itibaren çok kuvvetli yer yer şiddetli olması bekleniyor.

BURSA °C, 15°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinden itibaren çok kuvvetli yer yer şiddetli olması bekleniyor.

EDİRNE °C, 11°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinden itibaren kuvvetli, güney ilçelerde çok kuvvetli yer yer şiddetli olması bekleniyor.

ISTANBUL °C, 15°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların sabah saatlerinden itibaren çok kuvvetli yer yer şiddetli olması bekleniyor.

EGE

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; kıyı kesimlerinde kuvvetli, İzmir ve Manisa çevrelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli olması bekleniyor. Rüzgarın; güney kıyılarında güney yönlerden kuvvetlice (30-50 km/sa) eseceği tahmin ediliyor.

A.KARAHISAR °C, 11°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu

İZMİR °C, 15°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların çok kuvvetli yer yer şiddetli olması bekleniyor.

KÜTAHYA °C, 10°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

MUĞLA °C, 13°C

Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; il genelinde kuvvetli olması bekleniyor.

AKDENİZ

Parçalı ve az bulutlu, öğle saatlerinden itibaren batısının çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ADANA °C, 21°C

Parçalı ve az bulutlu

ANTALYA °C, 19°C

Parçalı, zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren yağmur ve sağanak yağışlı

ISPARTA °C, 9°C

Parçalı, zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren yağmurlu

MERSİN °C, 20°C

Parçalı ve az bulutlu

İÇ ANADOLU

Parçalı ve az bulutlu, batısının çok bulutlu, sabah saatlerinde Eskişehir çevreleri ile öğle saatlerinden sonra kuzeybatı kesimlerinin yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde doğu kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

ANKARA °C, 10°C

Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı yağmurlu

KONYA °C, 12°C

Parçalı ve çok bulutlu

NİĞDE °C, 13°C

Parçalı ve az bulutlu

YOZGAT °C, 10°C

Parçalı ve çok bulutlu

BATI KARADENİZ

Parçalı çok bulutlu, sabah saatlerinde batı kesimleri olmak üzere zamanla bölge genelinin yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor.

BARTIN °C, 12°C

Parçalı çok bulutlu, aralıklı yağmurlu

BOLU °C, 6°C

Parçalı çok bulutlu, aralıklı yağmurlu

KARABÜK °C, 13°C

Parçalı çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı yağmurlu

ZONGULDAK °C, 12°C

Parçalı çok bulutlu, aralıklı yağmurlu

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı ve az bulutlu, zamanla batı kesimlerinin çok bulutlu, gece saatlerinden sonra Çorum çevrelerinin yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

ARTVİN °C, 13°C

Parçalı ve az bulutlu

GÜMÜŞHANE °C, 7°C

Parçalı ve az bulutlu

SAMSUN °C, 18°C

Parçalı, zamanla çok bulutlu

TRABZON °C, 20°C

Parçalı ve az bulutlu

DOĞU ANADOLU

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Kuzey ve doğu kesimlerinde kuvvetli olmak üzere bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

BİNGÖL °C, 9°C

Parçalı ve az bulutlu

ERZURUM °C, 7°C

Parçalı ve az bulutlu

HAKKARİ °C, 8°C

Parçalı ve az bulutlu

MALATYA °C, 9°C

Parçalı ve az bulutlu

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

DIYARBAKIR °C, 12°C

Az bulutlu ve açık

GAZIANTEP °C, 13°C

Az bulutlu ve açık

MARDİN °C, 11°C

Az bulutlu ve açık

ŞANLIURFA °C, 16°C

Az bulutlu ve açık