İstanbul'da kar kâbusu sürecek mi?

İstanbul’da geçtiğimiz cuma gününden bu yana etkili olan kar yağışının, yarından itibaren yerini yağmura bırakacağı açıklandı.

İstanbul'da kar kâbusu sürecek mi?
Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre Balkanlar'dan gelen ve günlerdir İstanbul'u etkileyen kar yağışı, yarından itibaren yerini yağmura bırakacak.

Meteoroloji'ye göre; hava sıcaklıkları 2-4 derece artacak. Güneş yer yer yüzünü gösterecek. İstanbul'un hafta sonuna bulutlu ve yağmurlu girmesi bekleniyor. Yetkililer dondurucu soğuk ve buzlanmaya karşı uyarıyor. Evlerin çatılarında, viyadük ve üst geçitlerdeki buz sarkıtlarına dikkat edilmesi gerekiyor.

Biriken kar nedeniyle dün Ulus Çamlıtepe'de bir ağaç ağırlığa dayanamayarak devrildi. İki araç hasar gördü. Büyükçekmece Gölü dondu. Şehirde dün kar aralıklarla görüldü. Ancak ara yollarda trafik yer yer aksadı.

Havada ise THY, Atatürk Havalimanı'nda 600 sefer yaparken, Sabiha Gökçen'de 122 uçuş gerçekleştirildi. Şehirde günlerdir süren kar en çok İstanbul'un su ihtiyacını karşılayan barajlara yaradı.

Son 15 günde barajlardaki doluluk, yüzde 20 artış gösterdi. İki ay önce yüzde 36'ya kadar gerileyen doluluk oranı dün itibariyle yüzde 59'a ulaştı.

İstanbul'da kar kâbusu sürecek mi?