İstanbul'da kar kalınlığı 40 santimetreye ulaştı!...

İstanbul'da TEM Bahçeşehir'de 2 TIR kaza yaptı, 7 TIR da kazaya karıştı. TEM Edirne istikameti trafiğe kapatıldı. Yol, araçların çekilmesiyle yeniden ulaşıma açıldı.

İstanbul'da kar kalınlığı 40 santimetreye ulaştı!...
Ajanslardan alınanan bilgiye göre İstanbul Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, kentte akşamdan bu yana süren kar yağışı nedeniyle TEM otoyolu Bahçeşehir mevkisinde 7 tır kayarak kazaya neden oldu. Kaza nedeniyle TEM otoyolunun Edirne istikameti trafiğe kapandı.

Büyükşehir Belediyesi ekipleri, kazaya karışan tırların kurtarılması için ters yönden girerek bariyerleri kesti. Ekipler, araçları yol kenarına çekip trafik akışını sağladı.

Bu arada, akşam saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı nedeniyle E-5 ve TEM otoyollarında 52 trafik kazası meydana geldi.

Şehir içinde ve çevre yollarında özellikle kar lastiği kullanmayan araçlar, kazalara ve trafikte yoğunluğa neden oldu.

Belediye ekipleri, yoğun trafik olan bölgelere mazot ve benzin tankerleri göndererek ihtiyacı olan vatandaşlara dağıttı.

İstanbul'da kar kalınlığı yüksek kesimlerde 40 santimetreye ulaştı

İstanbul'da akşam saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı nedeniyle İstanbul'un bazı bölgelerinde kar kalınlığı 40 santimetreye ulaştı.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, kenti akşam saatlerinde etkisi altına alan kar fırtınası, Çatalca, Silivri, Büyükçekmece, Avcılar, Esenyurt, Başakşehir, Arnavutköy, Mahmutbey başta olmak üzere il genelinde etkili oldu.

Kar kalınlıkları 07.00 itibarıyla Beşiktaş, Üsküdar, Kadıköy, Bakırköy'de 8-13 santimetre, Eyüp, Kartal, Şişli, Ataşehir ve Maltepe'de 15-20 santimetre, Kağıthane, Başakşehir, Beylikdüzü, Ümraniye ve Çekmeköy'de 20-25 santimetre, Beykoz, Esenyurt, Büyükçekmece, Arnavutköy, Çatalca ve Aydos'ta 35-40 santimetre olarak ölçüldü.

Kar yağışının öğlen etkisini azaltması ve geceye kadar sürmesi bekleniyor.

Tüm vapur seferleri iptal edildi

Şehir Hatları'nın tüm vapur seferleri hava muhalefeti nedeniyle iptal edildi. Ayrıca, İstanbul Boğazı gemi geçişlerine çift yönlü olarak kapatıldı.

Şehir Hatlarından yapılan yazılı açıklamada hava muhalefeti nedeniyle şehir hatları vapur seferlerinin tümünün iptal edildiği duyuruldu. Ayrıca, İstanbul Boğazı gemi geçişlerine çift yönlü olarak kapatıldı.

İstanbul genelinde kar yağışı etkili oluyor. Kent genelinde devam eden sağanak, akşam saatlerinde yerini kar yağışına bıraktı. Özellikle Esenyurt, Beylikdüzü, Başakşehir ve Sultangazi ilçelerinde etkili olan kar yağışı nedeniyle caddeler ve sokaklar beyaza büründü.

Bazı bölgelerde tipi görülürken, ekipler, yolları açık tutmak için aralıksız çalışıyor.

Kar yağışı sabah saatlerine kadar sürdü. Kar kalınlığı, kıyı ve iç kesimlerde 10 santime, yükseklerde ise 25 santime ulaştı. Kar yağışı halen etkisini sürdürürken, sıcaklık da -4 dereceye kadar indi.

Bu arada, açıköğretim sınavlarının yapıldığı kentte, vatandaşlar sınavlara gireceği okullara gitmekte zorluk yaşanıyor. Ana arterler dışında ara sokakların kapalı olduğu İstanbul'da ulaşımda da zorluklar yaşanıyor.