İstanbul'da kritik 'canlı bomba' operasyonu!...

Çözüm süreci kapsamında terör örgütü PKK'nın silah bırakmasının gündemde olduğu bir dönemde İstanbul'da kritik bir canlı bomba operasyonu gerçekleştirildiği ortaya çıktı.

İstanbul'da kritik 'canlı bomba' operasyonu!...
Milliyet'ten Sertaç Koç'un haberine göre istihbarat ve terör birimlerinin, Maltepe'deki bir eve gerçekleştirdikleri operasyonla canlı bomba eylemini önledikleri kaydedildi. Evdeki canlı bomba düzeneği etkisiz hale getirilirken, İstanbul'da henüz belirlenemeyen bir noktada eylem hazırlığında olduğu belirlenen D.Ö. isimli genç kadın gözaltına alındı.

İstihbarat birimleri ayrıca, İstanbul'da iki canlı bombanın daha bulunduğu bilgisine ulaştı. Canlı bomba eyleminin çözüm sürecinden "rahatsız" olan PKK içindeki bir yapı tarafından düzenlenmeye çalışıldığı iddia ediliyor.

Milliyet'in aldığı bilgilere göre, İstanbul'da istihbarat ve terörle mücadele birimlerinin, çözüm sürecine darbe vurulmasını önleyen çok önemli bir operasyon gerçekleştirdiği ortaya çıktı.  

Terör ve istihbarat birimleri, Maltepe Fındıklı Mahallesi'ndeki bir evde son günlerde bir hareketlilik olduğunu belirledi. Hücre evine yapılan baskında bir canlı bomba düzeneği ele geçirilirken, evdeki D.Ö. isimli genç kadın gözaltına alındı. Gözaltına alınan kadın sorgulanmak üzere İstanbul Emniyeti'ne götürülürken, canlı bomba düzeneği ise etkisiz hale getirildi. D.Ö.'nün İstanbul'da henüz belirlenemeyen bir noktada canlı bomba eylemi hazırlığında olduğu belirlendi. D.Ö.'nün irtibatlı olduğu kişi ya da kişilerden eylem için talimat beklediği kaydedildi. Eve düzenlenen operasyonla İstanbul'da gerçekleştirilebilecek bir eylemin son önda önüne geçilmiş oldu.

İki bomba daha!!

Güvenlik birimleri yürüttükleri çalışmaların ardından, İstanbul'da iki canlı bombanın daha bulunduğu bilgisine ulaştı. Bu bilgi üzerine alarma geçilirken, söz konusu canlı bombaların yakalanması için çalışmaların sürdürüldüğü öğrenildi. PKK'nın silahsızlanmasının gündemde olduğu bir dönemde söz konusu eylemin gerçekleştirilmek istenmesinin, çözüm sürecinin sabote edilmek istenmesi olarak yorumlandı. Söz konusu eylemin talimatının PKK içinde çözüm sürecinden rahatsızlık duyan bir yapı tarafından verildiği iddia edildi.

Bu gelişme üzerine güvenlik güçlerine, istihbarata özenle ağırlık verilmesi, kent merkezlerindeki hücrelerin dikkatle izlenmesi, ilave tedbirlerin alınması, şüpheli şahıs ve araçlar üzerinde hassasiyet gösterilerek duyarlı olunması talimatları verildi.