İstanbul'da zehir tacirlerine dev darbe!

İstanbul polisi, İran'dan hurma kutularında getirdikleri eroini, Avrupa'ya götürmek isteyen uyuşturucu tacirlerine operasyon düzenledi. Zehir tacirleri teknik takibin ardından nefes kesen operasyonla yakalandı.

İstanbul'da zehir tacirlerine dev darbe!
İHA'nın haberine göre İstanbul polisi, İran'dan hurma kutularında getirdikleri eroini, Avrupa'ya götürmek isteyen uyuşturucu tacirlerine operasyon düzenledi. Bir başka operasyonda ise Makedonya'dan Türikye'ye bir kamyonetin brandasına gizlenerek getirilmek istenen yüklü miktarda skunk isimli uyuşturucu maddesi ele geçirildi. Her iki operasyon, polis kameralarına saniye saniye yansıdı.

DİĞER BİR OPERASYONDA 40 KİLO BONZAİ ELE GEÇİRİLDİ

İstanbul polisi, İran'dan hurma kutularında getirdikleri eroini, Avrupa'ya götürmek isteyen uyuşturucu tacirlerine operasyon düzenledi. Bir başka operasyonda ise Makedonya'dan Türikye'ye bir kamyonetin brandasına gizlenerek getirilmek istenen yüklü miktarda skunk isimli uyuşturucu maddesi ele geçirildi. Her iki operasyon, polis kameralarına saniye saniye yansıdı.

İstanbul Kağıthane'de bir apartmanın çatı katına yapılan baskında, 40 kilo Bonzai ile Bonzai yapımında kullanılan  2 kilo Abfubinaca isimli Bonzai hammaddesi ele geçirildi. Kilosundan 100 kilo Bonzai yapılan Abfubinaca isimli ham maddeyi Çin'den getirdiği ve ürettikleri Bonzai'yi Sarıyer ve Kağıthane'de sokak satıcıları üzerinden piyasaya sürecekleri belirlenen 2 uyuşturucu satıcısı yakalanıp gözaltına alındı.

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şube ekipleri, 2 şüpheli şahsın kaçak yollarla yurt dışından  getirdikleri uyuşturucu hammaddesi Abfubinaca'yı Kağıthane’deki evlerinin çatı katında Bonzai’ye dönüştürdüğü ve elde ettikleri Bonzai’yi de başta Sarıyer ilçesi olmak üzere İstanbul genelinde piyasaya sürecekleri bilgisini alınca 2 şahısı bir süre takibe aldı.

Yapılan istihbari çalışmalar ve fiziki takip neticesinde; Bonzai üreten şüphelilerin kimlik ve adres bilgileri tespit edildi. Söz konusu eve baskın düzenleyen ekipler, eve girer girmez karşılarındaki koltuğun üzerinde duran mermiler ile karşılaştılar.

Aramaya devam eden Jandarma ekipleri, evin çeşitli yerlerine saklanmış vaziyette (40) kilo Bonzai, (2) kilo Bonzai hammaddesi (Abfubinaca), (1) adet hassas terazi ile çok sayıda tabanca fişeği ele geçirdi.

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, operasyonun ardından söz konusu şahısların bağlantıları ile ilgili çalışmalarına derinlemesine devam ediyor.