İşte Atalay Filiz'in yeni avukatı

Üç cinayetin zanlısı olarak uzun bir süreden beri Türkiye’nin gündeminde yer alan Atalay Filiz’in savunma avukatlığını üstlenecek isim belli oldu. Tutuklu bulunan Filiz’i, 30 yıldan bu yana serbest avukatlık yapan Hüseyin Uğur Poyraz savunacak.

İşte Atalay Filiz'in yeni avukatı
Hürriyet'ten Dinçer Gökçe'nin haberine göre İstanbul Tuzla’da öğretmen Fatma Kayıkçı’yı öldüren Filiz’in, 2013 yılında işlenen Göktuğ Demirarslan ile Rus sevgilisi Elena Radchikova cinayetinin de faili olduğu anlaşılmıştı. Filiz, geçtiğimiz 13 Haziran’da tutuklanarak Silivri Cezaevi’ne konuldu.

AV. YİRMİBEŞOĞLU KABUL ETMEDİ

Üç cinayeti işlediğini itiraf eden Filiz, uzun bir süre de savunma avukatının kim olacağı tartışmasıyla gündemde kaldı. İzmir’de yakalandıktan sonra İstanbul’a getirildiğinde yanında bulunan ilk avukat, baronun atadığı Vildan Yirmibeşoğlu oldu.

Avukat Yirmibeşoğlu, Filiz’e ilişkin zorunlu müdafilik süresinin dolması sonrası özel avukatı olup olmayacağı yönünde karar vereceğini açıklamıştı. Yirmibeşoğlu geçtiğimiz hafta, Filiz’in avukatı olmayacağı yönünde karar verdi.

ÖNCE AİLESİ, SONRA KENDİSİ İLE GÖRÜŞTÜ

Filiz’i bundan sonra savunacak avukatın Hüseyin Uğur Poyraz olduğu öğrenildi. Adli kaynaklardan edinilen bilgilere göre, Av. Poyraz, Filiz’in hem iki cinayetle yargılandığı Ankara’daki dosyada hem İstanbul’da yürüyen soruşturma sürecinde, avukatlığını üstlenecek. Av. Poyraz’ın, Filiz’in savunmasını üstlenmeden önce hem Filiz’in babası ile hem de Filiz ile bizzat görüştüğü öğrenildi.

İşte Atalay Filiz'in yeni avukatı

Av. Poyraz, bugüne kadar ağırlıklı olarak ceza davalarında savunma avukatı olarak görev yapan bir isim.