İşte bu yazın en moda desenleri!

Yaz sezonu birçok zengin desen alternatifleriyle sizleri bekliyor.

İşte bu yazın en moda desenleri!
Akşam'dan Ümit Temurçin'in yazısı...

Yaz sezonu birçok zengin desen alternatifleriyle bizleri bekliyor. 2018`in trendleri arasında yer alan farklı desenleri aynı kombinde kullanmak sizi bulunduğunuz ortamın en stil sahibi veya en rüküş kişisi haline getirebilir. O zaman bu konuyu hep birlikte  mercek altına alalım istedim.

Tabii ki, yazı düşündüğümüzde, ilk aklımıza çiçekler geliyor. Bu yılda çiçekler trend listesinde yine ilk sıralarda. Çiçekli parçaların kombinleri romantik ve samimi göstermesi kadınlara daha feminen bir hava katmakta.

İri ve küçük desenlerin onlarca farklı versiyonunu bol bol göreceğiz.

1950’li yıllarda ön planda olan petticoat trendi bu sezonda kendini gösteriyor. İster büyük ister küçük olsun, ister renkli isterse siyah beyaz olsun, tüm çeşitlerle bu yaz puantiyeler bize eşlik edecek.

Dolaplarımızda çizgililerde eksik olmamalı. Kalın çizgiler daha sportif modellerde baskınken, zarif ve ince çizgililer ise daha çok gece hayatımızda karşımıza çıkacak. Çünkü zarif çizgiler daha klasik tarza ait.

Belki de bu sezon grafik desenleri moda dünyamızın en etkili bireyi. Bir bilgisayar oyunundan çıkmışçasına olan desenler artik  tasarımların üstünde yer alıyor. Üçgen, kare ve dikdörtgen gibi geometrik formları farklı renklerde rahatlıkla giyebilirsiniz..

Grafik desenleri çok maskülen ve havalı görünüyor. Özellikle bol ve rahat kıyafetler ile cool bir görünüş yaratmak elinizde.

Ekoseler de bu yazın önemli bir parçası. Özellikle, retro renkleri ile, turuncu, kahverengi ve sari tonları tercih edebiliriz.

NASIL KOMBİNLENİR?

Şimdi muhtemelen bu desenleri nasıl birleştireceğinizi merak ediyorsunuzdur. Çoğumuz desenli olan parçalardan kaçıyor, çünkü bizleri kalın gösterdiğini düşünüyoruz. Bu düşünceyi artık bırakalım. Aksine küçük desenler problemli bölgeleri kasıtlı olarak belirsizleştirirken, büyük desenler güzel yanlarınızı ön plana çıkaracaktır. Desenler arası düz bir ürünle blok koyabilirsiniz örneğin etek ve bluzunuz arasında şık sade deri bir kemer bu konuda size yardımcı olabilir. Ve unutmamamız gereken nokta moda dünyasında klasik kurallar pek kalmadı. Doğru kombinler yapıp desenleri iyi bir stil ile birleştirirseniz, farklı olur. Tabii en önemlisi  kendimizi iyi hissetmeniz. Casual bir kombin tercih ederseniz, sadece trendlerin bir çeşidini giymeniz yeterlidir. Mesela, tek renkli pantolon veya etekle çiçekli gömlek. Ama fark edilir bir kombinasyon istiyorsanız, desenleri birbiriyle karıştırabilirsiniz. İki farklı deseni birlikte giyinmek... Böyle bir kombinde uyum sağlamak için, desenlerin ayni renklerde olmalarına dikkat edin.

AKSESUAR

Belki de bu kadar farklı desenle ile kombin yapmayı  sevmeyen bir karakter olabilirsiniz. O zaman aksesuarlar sizi trend takibi konusunda destekleyen dostlarınız olabilir. İri figürlü çiçekli küpeler, desenli fularlar, işlemeli çantalar ve ayakkabıları seçerek kombininizin dinamizmini arttırabilirsiniz.

ERKEKLERDE DESEN

Elbette, erkeklerde desenli kıyafetleri giyinmeyi seviyor. Hatta ülkemizde erkekler bu konuda giderek daha cesur ve bilinçli davranmaya başladı. Klasik erkek markalarımızın genç jenerasyon olarak nitelendirdiği koleksiyonları sayesinde sokak ve iş hayatında desenler kendini daha çok göstermeye başladı. Kadınlar gibi desenleri karıştırmasalar da,  bir ya da iki desenli parçaları erkeklerin üzerinde görebiliriz. Büyük çiçek desenleri tatil lokasyonlarından, şehirdeki günlük gömleklerimize kadar hayatımıza girdi. Is hayatınızda ise küçük desenlerle sıkıcı iş gününüze hareket katabilirsiniz. Aksesuarlarda ise ceket mendili, kravat, çorap hatta ayakkabılar oldukça iç acıcı desen ve renklere sahip.

ÜMİT TEMURÇİN / Akşam
Konular Kadın / Bakım