İşte imdadınıza yetişecek doğal ağrı kesiciler

Kullandığımız ilaçların sağlımıza zarar verdiğini düşünenlerdenseniz eğer doğa ana bu konuda imdadımıza yetişiyor; bazı besinler doğal yollarla şifa dağıtıyor.

İşte imdadınıza yetişecek doğal ağrı kesiciler
Akşam Gazetesi'nden Yasemin Miras'ın yazısı...

- Acı kırmızı biber:
İçerisindeki bulunan ‘kapsaisin’ maddesi sayesinde kuvvetli bir ağrı kesici olma özelliği taşıyor.

- Anason çayı: Vücut üzerinde stres, yorgunluk dahil her türlü ağrıyı yatıştırma etkisi bulunan anasonun, özellikle baş ve diş ağrıları üzerinde çok güçlü etkileri vardır.

- Badem: Böbrek, mesane ve idrar yollarındaki iltihapları gideren badem; baş ağrısı, karaciğer ve böbrek ağrılarını hafifletir.

- Bakla: Böbrek sağlığında çok etkili olan bakla, böbrek ağrılarının azalmasına yardımcı olur. Bakla ayrıca romatizma ve siyatik romatizmaya da iyi gelir.

- Biberiye: Migren hastalığı için doğal tedavi metodu kullanılan biberiye, aynı zamanda kas ve eklem ağrılarının şiddetini giderir. Bunun dışında sinüzitten kaynaklanan baş ağrısı problemlerine de iyi gelir.

- Elma: Kanı ve böbrekleri temizleyen, sindirim rahatsızlıklarının kontrol edilmesine yardım eden, cilde parlaklık ve güzellik veren ve kolestrolü ve yüksek tansiyonu düşüren elma; ayrıca baş ağrısına da iyi geliyor.

- Hindistan cevizi: Böbreklerdeki kum ve taşların düşürülmesine yardımcı olan Hindistan cevizi mide ağrısını yok eder.

- Hindistan cevizi yağı: Hindistan cevizi yağı ise sarımsak ve zeytinyağıyla karıştırılarak kullanımında kulak ağrısını yatıştırır. Eklem ağrılarına ve migrene iyi gelir.

-Hodan otu: Balgam söktürücü özelliği bulunan hodan otu, boğaz ağrılarına ve öksürüğe karışı kullanılır.

- Kantaron yağı: Güneş yanıklarına iyi gelen, yaraları iyileştiren ve ağrıları yatıştıran etkisiyle öne çıkan kantaron yağı; sinir, siyatik ağrılarında etkilidir. Gut, eklem ve kas ağrılarını azaltır.

- Kuşburnu: Romatizmal ağrıların giderilmesinde kullanılır. Kuşburnu, çekirdeğindeki ve kabuğundaki bir maddeyle vücuttaki iltihabi reaksiyonları engeller. Bitkinin romatizmal ağrılarda yararlı olması için, kuşburnu taze olarak ya da hazır kapsüllerinden tüketilmelidir.

- Muz: Kalbi ve kas sistemini koruyan, yorgunluğa ve ishale iyi gelen, uykuyu düzenleyen ve ülser yaralarının tedavisine yardımcı olan muz, aynı zamanda migren ağrısına iyi geliyor.

- Nane: Sindirim sistemi sağlığını koruyan nane, mide ağrılarına iyi gelir, bağırsakları temizler ve bağırsak hareketliliğini artırır. Nane, suya karıştırarak içildiğinde kas ağrılarını giderir.

- Nane yağı: Başta migren olmak üzere diğer baş ağrısı türlerinde, boyun, ense ve kas ağrılarında ağrıyı doğal yoldan kesme özelliği bulunuyor.

- Papatya: Sırt ve bel ağrılarına iyi gelir, doğal bir sakinleştirici olmasının yanı sıra papatya çayı, iltihap önleyici ve kasılmaları hafifletici özelliğiyle reflü yanmalarını, adet kasılmalarını ve baş ağrısını azaltır.

Yasemin MİRAS / Akşam Gazetesi