İşte iPhone’a eklenen yeni özellik!

Biyolojik güvenlik kapsamında hayatımıza giren ve mobil cihazlara entegre edilen yeni bir yüz tanıma sistemi, iPhone 8 ile hayatımızı girmeye hazırlanıyor. Face ID adında bu yeni özelliğin rakiplerine göre daha hızlı ve daha güvenli olacağı belirtiliyor.

İşte iPhone’a eklenen yeni özellik!
Yeni Şafak'ta yer alan habere göre Samsung Note 7 ile hayatımıza giren Iris tarayıcı biyolojik güvenlik seçenekleri arasında yerini aldı. Lakin Samsung iddialı olduğu bu güvenlik önlemi hızlı ve pratik olmadığı gerekçesi ile kullanıcıları tarafından pek kullanılmadı.

ABD’li teknoloji devi Apple ile 10. Yıla özel tanıtacağı iPhone 8’de Face ID adında yüz tanıma sistemi ile kullanıcılarını buluşturmak istiyor. Belirtilenlere göre bu zamana kadar gördüğümüz yüz tanıma sistemlerinden farklı olan sistem, Samsung’un Iris tarayıcısına nazaran daha güvenli ve daha hızlı olacağı ifade ediliyor.

Ortaya çıkan bilgilere göre Face ID’nin sırrı, özelliğin her daim aktif çalışmasında yatıyor. Yani kullanıcı telefonunu masanın üstüne koysa dahi Face ID özelliği aktif olarak çalışacak. Ekranın kapalı olması ve açısı söz konusu özelliğin çalışmasını etkilemeyecek. Ayrıca belirtilene göre bu özelliğin her daim aktif çalışması batarya süresini de olumsuz etkilemeyecek.

Geliştirilen bu biyolojik güvenlik sistemi başka bir kişinin yüzünü algıladığında ise kendini bloke ederek cihazı güvence altına alacak ve özellikten üçüncü parti uygulama geliştiricilerde faydalanabilecek.

Son olarak özelliğin çalışma şekli hakkında henüz bir bilgi yer almıyor. Sır gibi saklanan özelliğin sırları iPhone 8’in tanıtımı ile ortaya çıkacak gibi görünüyor.