İşte milli seferberlik: 'Bu bayrak hepimizin!'

Türkiye’nin dört bir yanında düzenlenen “teröre lanet yürüyüşleri”ne binlerce vatandaş katıldı. Terörden en çok zarar gören Şırnak, Cizre, Hakkari Yüksekova'da vatandaşlar, “Bu bayrak hepimizin” dedi.

İşte milli seferberlik: 'Bu bayrak hepimizin!'
Yeni Şafak'ta yer alan habere göre Kayseri ve İstanbul'daki terör saldırılarına tepki gösteren binlerce vatandaş, dün sokaklara akın etti. Saldırılar, İstanbul'dan Van'a, Edirne'den Kars'a, Nevşehir'den Kayseri'ye, Adana'dan Ankara'ya birçok ilde protesto edildi. Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki illerde de, ellerinde Türk bayraklarıyla meydanlara akın eden binlerce vatandaş, dondurucu soğuğa aldırış etmeden gerçekleştirdikleri yürüyüşlerle terörü lanetledi.

Terör saldırılarından en çok zarar gören Hakkari'nin Yüksekova ve Çukurca, Şırnak'ın Cizre ilçeleri ile Diyarbakır başta olmak üzere birçok yerde düzenlenen yürüyüşlere katılan vatandaşlar, attıkları sloganlarla terör örgütü PKK'ya tepkilerini yüksek sesle haykırdı.

TEKBİRLERLE YÜRÜDÜLER

Yürüyüşlerin yanı sıra bölge illerinin tamamında basın açıklaması yapan kurum, dernek, sivil toplum kuruluşları da terör saldırılarını kınadı. İstanbul'da Beşiktaş'taki Şehitler Tepesi dün ziyaretçi akınına uğradı. “Vatan sana canım feda", “Kahrolsun PKK", “Şehitler ölmez, vatan bölünmez" ve “Türk Kürt kardeştir PKK kalleştir" sloganları atan vatandaşlar, “Bu bayrak hepimizin" mesajı verdi. 

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde çok sayıda vatandaş da "Akan kan bayrak için" sloganları atarak tekbirler eşliğinde yürüdü.