İşte Rusya'yı kana bulayan bombacı!

St. Petersburg kentinde dün iki metro durağı arasında meydana gelen patlamada 14 kişi hayatını kaybetmiş, 51 kişi de yaralanmıştı.

İşte Rusya'yı kana bulayan bombacı!
Hürriyet'te yer alan habere göre Rusya'nın Interfax haber ajansı ismini vermediği bir emniyet kaynağına dayandırdığı haberinde, saldırının radikal İslamcı örgütlerle bağı olan bir intihar bombacısı tarafından düzenlendiğini yazdı. Saldırının "terör saldırısı" olduğu doğrulandı, ancak kaynağına ilişkin resmi bir açıklama gelmedi. Saldırıda ölü sayısının 14'e yükseldiği bildirildi.

SAĞLIK BAKANLIĞI: ÖLÜ SAYISI 14'E YÜKSELDİ

Rusya Sağlık Bakanı Veronika Skvortsova "Bugün sayının 14 olduğunu ifade edebiliriz. 11 kişi olay yerinde hayatını kaybetti, 3 kişi de yaşamalarına olanak vermeyen yaralarıyla acı içinde hayatını kaybetti" ifadelerini kullandı.

Skvortsova, kentteki hastanelerde 49 yaralının bulunduğunu, 13 kişinin tedavilerinin ardından evlerine gönderildiğini aktardı.

PATLAMA OLAN METRO İSTASYONUNA BOMBA İHBARI

Dün patlama olan metro istasyonuna isimsiz bomba ihbarı yapıldı. Önlem olarak metro istasyonları kapatıldı.

'İNTİHAR SALDIRISI, CESEDE AİT PARÇALAR BULUNDU'

Rusya'nın St. Petersburg şehrinde gerçekleştirilen ve 14 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısının bir intihar eylemi olduğu açıklandı. Rusya Soruşturma Komisyonu Sözcüsü Svetlana Petrenko, TASS ajansında yer alan açıklamasında, "Patlayıcı madde, bir erkek tarafından infilak ettirilmiş olabilir. Cesedine ait parçalar, üçüncü vagonda bulundu. Bu kişinin kimliği tespit edildi ancak soruşturmanın selameti açısından şu an açıklamayacağız." ifadelerini kullandı.

Dün St. Petersburg metrosunun "Sennaya Meydanı" ve "Teknoloji Enstitüsü" istasyonları arasında vagona yerleştirilen bombanın patlaması sonucu 14 kişi hayatını kaybetmiş, 40'tan fazla kişi yaralanmıştı. Rusya Başsavcılığı, patlamanın terör saldırısı olduğunu belirterek, geniş çaplı soruşturma başlatmıştı.

Kırgızistan Milli Güvenlik Devlet Komitesi, saldırıyı düzenleyen kişinin Kırgızistan uyruklu bir Rusya vatandaşı olduğunu açıklamış, Rus basını da saldırganın kimliğini 22 yaşındaki Kırgızistan uyruklu Akbarcan Celilov olarak duyurmuştu.

SALDIRIYI ÜSTLENEN OLMADI

Saldırıyı şimdiye kadar hiçbir örgüt üstlenmedi, ancak saldırı DAEŞ'in, Suriye savaşında cihatçılara yönelik sürdürdüğü askeri operasyonlar nedeniyle Rusya'da saldırılar düzenlenmesi çağrısının ardından geldi. Rus yetkililerin korkunç saldırının DEAŞ'la ilişkili olduğuna inandığı bildiriliyor.

CCTV bir şüpheliye ait olduğu iddia edilen bir fotoğrafı paylaştı...

İşte Rusya'yı kana bulayan bombacı!