İsveç'te yayaların üzerine kamyon sürüldü!

İsveç’in başkenti Stockholm’ün merkezinde bir kamyon yayaların üzerine aracı sürdü.

İsveç'te yayaların üzerine kamyon sürüldü!
Hürriyet'te yer alan habere göre İsveç’in başkenti Stockholm’ün merkezinde bir kamyon sürücüsü yayaların üzerine aracını sürdü. Olayda ölü ve yaralılar var. İsveç’in başkenti Stockholm’ün merkezinde bir kamyon yayaların üzerine aracı sürdü. İsveç polisi birçok yaralı olduğunu duyurdu. Bölge güvenlik çeberine alındı. İsveç polisi saldırıda en az 3 kişinin öldüğünü açıkladı.

​İsveç medyasında yer alan bilgilere göre, olay Drottningsgatan caddesinde gerçekleşti. Drottninggatan Stockholm'ün turistik alışveriş caddesi olarak biliniyor.

İsveç televizyonu SVT bölgeden silah sesleri geldiğini bildirdi.

Polis kaynakları kamyonun cadde üzerindeki kalabalık bir mağazaya dışındaki kalabalığın arasına daldığını aktardı. Görgü tanıkları olay yerinde yüzlerce kişinin bulunduğunu ve herkesin kaçmaya çalıştığını söyledi.

TÜM METRO ULAŞIMI DURDURULDU

Saldırının ardından şehirdeki tüm metrolar kapatıldı. Kentte yaşayanlara şehir merkezinden uzak durmaları uyarısı yapıldı.

İsveçli bira markası Spendrups'a ait olduğu belirtilen kamyonun, bir mağazanın girişine çarptıktan sonra durduğu bildirildi. Spendrups İletişim Sorumlusu Mårten Lyth, "Sürücüyle bağlantı kuramadık. Neler olduğunu bilmiyoruz" açıklamasında bulundu.

Expressen gazetesine konuşan görgü tanıkları ise, yerde cansız cesetlerin yer aldığını bildirdi.

İSVEÇ BAŞBAKANI: "OLAY TERÖR SALDIRISI"

İsveç Başbakanı Stefan Lofven, bütün göstergelerin olayın terör saldırısı olduğunu gösterdiğini söyledi. 1 kişinin yakalandığını bildirdi.

Başbakan başkent Stockholm'e geri dönüyor. İsveç Başbakanı Stefan Löfven, Göteborg’dan Stockholm’e hareketinden önce yaptığı açıklamada, "Hükümetimiz olayla ilgili sürekli bilgi alıyor; ilgili tüm kurumlarımızla destek vermeye devam ediyoruz" dedi.

İsveç parlamentosunun giriş çıkışları kapatıldı. İsveç polisi, Stockholm'deki merkez tren istasyonunu tahliye ediyor.

İsveç'te yayaların üzerine kamyon sürüldü!

Son olarak İngiltere’nin başkenti Londra’da aynı yolla bir terör saldırısı düzenlenmiş, Belçika’nın Anvers kentinde de benzer bir girişim engellenmişti.

İsveç'te yayaların üzerine kamyon sürüldü! - Resim : 2