İsviçre'den Sözde "Ermeni soykırımı" anıtına izin!

Uzun yıllardır Ermeni ve Türk Diyasporası arasında süren çekişmeye Cenevre Kanton Mahkemesi skandal bir kararla son verdi.

İsviçre'den Sözde "Ermeni soykırımı" anıtına izin!
Habertürk'ten Zafer Atamer'in haberine göre Ermeni diyasporasının sözde "soykırım anıtı" baskısı, Türkiye'nin ise diplomatik mücadelesi sürecinde bir Cenevre Kanton Mahkemesi karar aldı.

Ermeni diyasporasının defalarca anıtın dikeleceği alanı Cenevre belediyesine sunmasına rağmen belediye çeşitli nedenlerde bu isteği ret etmişti. Ancak son olarak Trembley Park önerisine Cenevre Kanton Mahkemesi onay verdi. Mahkeme bütün şikayetleri göz ardı ederek bu kararı verdiğini açıkladı.

Ermeni diyasporasının anıt ile ilgili olarak 2011 yılında açtığı proje yarışmasını Ermeni asıllı Fransız sanatçı Melik Ohanyan kazanmıştı.

Şimdi skandal anıtın açılış tarihi 24 Nisan 2018 olarak planlanıyor, fakat konu ile ilgili olan koordinatör Stefan Kristensen açılışın 13 Nisan'da yapılacağını söyledi.

Öte yandan İsviçre Türk Batı Dernekleri Federasyonu Başkanı Celal Bayar yaptığı açıklamada; bu anıtın öncelikle yapılmaması, sonra da dikilmemesi için çalışmalar yaptığını, konu ile ilgilenen Türk tarafı avukatı Yves Nidegger’in buçalışmada yer aldığını ve daha son sözü söylemediklerini ifade etti.