İyi bir izlenim oluşturmanın püf noktaları!

İş görüşmeleri sırasında kullanılan beden dili, görüşmenin sonucunu önemli ölçüde etkiliyor. İyi bir izlenim uyandırmak ve olumlu geri dönüşler alabilmek için tek şansınız iş görüşmelerinde beden dilinizi mümkün olduğunca kontrollü kullanmak.

İyi bir izlenim oluşturmanın püf noktaları!
Bugün Gazetesi'nden Serda Kıvılcım'ın haberine göre iş görüşmesi işe alınmada önemli kriterlerden biri. Kişisel gelişim ve sağlıklı iletişim konusunda dünya çapında eğitimler veren MC Akademi Beden Dili İletişim Uzmanı Riccon İlhan Doğan, “Başvurduğunuz şirkete ve pozisyona uygun bir kıyafet seçmeniz görüşmeyi yaptığınız kişiye sizin, iş için uygun olduğunuz mesajını verecektir” dedi.

ŞİRKET İÇERİKLERİ FARK İSTER

Bu nedenle öncelikle gidilecek şirketi ve kurumsal yapıları araştırmakta fayda olduğunu ifade eden Doğan, şöyle devam etti: “Finans sektöründe bir işe başvurduysanız bir takım elbise iyi bir ilk izlenim yaratmanıza yardımcı olur. Ancak reklam sektörü gibi yaratıcılığın ön planda olduğu alandaysanız kıyafetlerinizde de yaratıcılığınızı gösteren detaylar yer almalı.

Finans sektöründe hayatınızı kurtaracak olan takım elbise, reklam sektöründe görüşmeye bir sıfır yenik başlamanıza neden olur.  En azından takılarınızda farklılığınızı gösterecek seçimler yapabilirsiniz. Bu durum strese girmenize neden olmasın, çok yüzeysel bir araştırmayla görüşmeye gideceğiniz firmanın çizgisini öğrenmeniz mümkün.”


DURUŞ POZİSYONUNUZU DEĞİŞTİRİN

Beden dilinde alanın, güçle eş değer olduğuna da vurgu yapan Doğan bilgilerini paylaştı: “Kapladığınız alanın büyüklüğü sahip olduğunuz güç ve otoriteyle paralel artar. Duruş pozisyonunuzu değiştirmek ruh ve düşünce yapınızı da değiştirir. İçinde bulunduğunuz olumsuz ruh halinden vücudunuzun duruşunu değiştirerek kurtulabilirsiniz.

Bacaklarınızı omuz genişliğinde açmanız alanınızın genişlemesini sağlar. Alanınız genişledikçe vücudunuzdaki testosteron hormonu yükselerek strese yol açan kortizon hormonunun seviyesinin düşmesine neden olur. Azalan stres seviyeniz sayesinde görüşmede kendinizi daha doğru ifade edebilirsiniz. Stres sonucu oluşan terleme ve tedirgin durma gibi bazı durumlar karşınızdaki kişide, bir şeyler sakladığınız düşün-cesini yaratabilir. Dürüst olmadığınıza dair oluşacak ön yargı, görüşmenin gidişatını baştan belirleyecektir.

GÖZ TEMASI VE EL SIKIŞMANIN ÖNEMİ

Odaya girdiğinizde muhakkak görüşmeyi yapacağınız kişiyle göz teması kurmalı ve iletişime güçlü bir el sıkışmayla başlamalısınız. Güçlü bir el sıkışma, kendinize olan güveninizi ve pozisyona karşı istekliliğinizi gösterir. Size gösterilen yere oturduktan sonra rahat bir pozisyon almalı ve oturduğunuz yeri doldurmalısınız. Bunu yaparken asla geriye yaslanmamalısınız. Geriye yaslanmanız konuya olan ilgisizliğinizi veya kendinize aşırı güveninizi gösterir. Görüşme esnasında sürekli dimdik durmanız da yapay bir görüntü oluşturur ve kasıldığınızı gösterir. Orta yolu bulmaya çalışın."
Konular Kadın / Bakım