İzlandalı muhabirlerden 'tuvalet fırçası' açıklaması!

İzlandalı bir taraftar, açıklama yaptığı sırada Emre Belözoğlu'ya mikrofon tutar gibi fırça uzattı. Beyaz TV muhabiri de "Emre Belözoğlu'ya hakaret eden kişi" diye İzlandalı Benedikt Gretarsson'u gösterince sosyal medya bir anda ayağa kalktı.

İzlandalı muhabirlerden 'tuvalet fırçası' açıklaması!
MedyaRadar'ın haberine göre Avrupa Şampiyonası Elemeleri H Grubu 4. maçı için İzlanda'ya gelen A Milli Futbol Takımı'na pasaport kontrolü ve arama sırasında büyük saygısızlık yapıldı. Arama noktasında yapılan büyük saygısızlık sonrasında havalimanından çıkan Milli takım oyuncularından Emre Belezoğlu gazetecilere demeç verdiği sarada arkadan yanına yaklaşan bir İzlanda vatandaşı elinde tuttuğu tuvalet fırçasını Emre Belezoğlu'na mikrofon gibi uzattı.

Sercan Dikme adlı Beyaz TV muhabirinin "Emre Belözoğlu'ya hakaret eden kişi" olarak İzlandalı Benedikt Gretarsson'u göstermesi üzerine Gretarsson, 20 bin Türkiyeli Twitter kullanıcısı tarafından tehdit edildiğini söyledi. Gretarsson, daha sonraki mesajında ise "Fırçalı salak ben değilim. Oyuncularınız ve ulusunuza saygı duyuyorum" demek zorunda kaldı. Beyaz TV muhabiri ise yanlış kişiyi hedef gösterdiğini kabul ederek özür diledi ve ilgili tweet'ini sildi.

İzlandalı muhabirlerden 'tuvalet fırçası' açıklaması!
Olay sosyal medyada büyük bir tepkiye neden olurken, Türk kullanıcılar İzlandalı gazetecilere Twitter üzerinden tepki göstermeye başladı. Bunun üzerine birçok İzlandalı spor muhabiri art arda fırça tutan kişinin kendileri olmadığını söyleyen açıklamalarda bulundu.

Bir gazeteci, fırça tutan kişinin İzlanda medyasından olmadığını ifade ederken, bir diğer muhabir hareketi yapan kişiyi ‘idiot’ olarak tanımladı. Muhabirler açıklamalarında Türk Milli takımına büyük bir saygı duyduklarının altını çizdi.

İzlandalı muhabirlerden 'tuvalet fırçası' açıklaması! - Resim : 2