İzmir Konak'ta feci kaza!...

İzmir Konak'ta direksiyon hakimiyeti kaybolan araç önce ağaca çarptı, ardından da yaya yürüyüş yoluna düştü. Kazada araçta bulunan 5 kişi yaralandı. Yaralılardan 2'sinin durumunun ağır olduğu öğrenildi.

İzmir Konak'ta feci kaza!...
Yeni Asır'da yer alan habere göre İzmir'in Konak ilçesinde, sürücüsünün direksiyon kontrolünü yitirdiği otomobil, yol kenarında bulunan ağaca çarptıktan sonra yürüyüş yoluna düştü. 2'si ağır 5 kişinin yaralandığı kazada otomobilin hız kadranı 120 kilometrede takılı kalırken, araç içinde alkol şişeleri olduğu görüldü.

Kaza, önceki gece saat 02.00 sıralarında Mustafa Kemal Sahil Bulvarı, Şehit Kerem Oğuz Erbay Köprüsü yakınlarında meydana geldi. Konak'tan Balçova yönüne giden 28 yaşındaki Ercan Sarı yönetimindeki otomobilin direksiyon kontrolünü yitirdi. Savrulan otomobil, yol kenarındaki ağaca çarptı, daha sonra yeşil alanı aşarak yaya yürüyüş yoluna düştü. Kazada otomobilin motor kısmı koparak yanmaya başladı. Otomobil sürücüsü Ercan Sarı ve 33 yaşındaki Yaşar Güngör otomobilde sıkışarak ağır, 25 yaşındaki Pakize Buket Canıberk, 27 yaşındaki Latife Nurcan Kurt ve 31 yaşındaki Özgür Herekeli ise, hafif yaralandı.

Yarım saatlik çalışma

İhbar üzerine gelen AKS 110 ekipleri Ercan Sarı ve Yaşar Güngör'ü sıkıştıkları yerden yarım saatlik çalışma sonunda çıkarabildi. Bu sırada otomobilin koparak yanan motoru ise itfaiye ekiplerince söndürüldü. Sağlık ekiplerinin yaptığı müdahalenin ardından ağır yaralı Ercan Sarı İzmir Katip Çelebi Eğitim ve Araştırma, Yaşar Güngör Tepecik Eğitim ve Araştırma, hafif yaralı Pakize Buket Canıberk ile Latife Nurcan Kurt Dokuz Eylül Üniversitesi, Özgür Herekeli ise İzmir Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne ambulansla kaldırıldı. Hastanelerde tedaviye alınan yaralılardan Ercan Sarı ve Yaşar Güngör'ün hayati tehlikesinin bulunduğu açıklandı.

Kazada otomobilin çarptığı ağaç ortadan ikiye ayrılırken, görgü tanıkları otomobilin çok süratli olduğunu iddia etti. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.