İzmir'de genç kadının gizemli ölümü!

Arkadaşının evinde ölü bulunan genç kadının 135 kiloyken mide ameliyatı olduğu ve sonraki dönemde kontrollerini yaptırmadığı öğrenildi. Saraçoğlu’nun ani ölümüne ameliyattan sonra alkole devam etmesinin sebep olabileceği belirtildi.

İzmir'de genç kadının gizemli ölümü!
Yeni Asır Gazetesi'nden Fatih Şendil'in haberine göre İzmir Karşıyaka'da yakın arkadaşının evinde yaşamını yitirmiş halde bulunan üç çocuk annesi 40 yaşındaki Burcu Saraçoğlu'nun ölümüyle ilgili sır perdesi aralanmaya çalışılırken önemli bir bilgi ortaya çıktı. 3 yıl önce eşinden boşanan Saraçoğlu'nun, 135 kiloya kadar çıktığı ve mide küçültme ameliyatı olduğu öğrenildi. Öte yandan ailesi ve arkadaşları tarafından sevilen Saraçoğlu'nun bir süre alkol tedavisi gördüğü bildirildi.

KONTROL ÖNEMLİ

Ameliyat sonrası 65 kiloya kadar düşen Saraçoğlu'nun bu ameliyattan sonra alkol almaya devam ettiği için ölmüş olabileceği şüphesi oluştu. Kesin sonuç otopsi ile ortaya çıkacak. Karşıyaka Yeni Çamlık Nur Aktaş Camii'nde kılınan cenaze namazı sonrası genç kadının Doğançay Mezarlığı'nda toprağa verildi. Olayı değerlendiren Dr. Türker Karabuğa, "Her şeyden önce vakanın özelliklerini bilmiyoruz. Ölüm nedeninin tanısı için otopsi yapılması gerekir. Ancak şunları bilmekte fayda var. Obezite birçok ek hastalığa neden olan sigaradan sonra önlenebilir ölüm nedenleri arasında ikinci sırada yer alan önemli bir hastalıktır. Obezite cerrahisine bağlı ölüm oranı %0,05'tir. (Yani 2000'de 1) Örneğin koroner bypass ameliyatlarında bu oran %3'tür. Bu oranlar donanımlı doktorlar ve deneyimli ekipler için geçerlidir. Ameliyatların neden olduğu komplikasyonlara bağlı ölümler genellikle ilk bir ayda görülür. Tabii ki ameliyat kadar ameliyat sonrası kontrollerin ve tahlillerin düzenli yapılması da ameliyat kadar önemlidir." ifadelerinde bulundu.

SALNUR: "TAKİP EDİYORUZ"

Mide ameliyatının kolay bir ameliyat olmadığını belirten İzmir İl Sağlık Müdürü Bedia Salnur, "Bu tür ameliyatlar artık Sağlık Bakanlığı tarafından düzenleme altına aldı. Artık obezite merkezlerinde uzmanların onayı olmadan kamu ve özel hastanelerde bu tür alemiyatlar yapılamıyor. Burcu Saraçoğlu'nun ölümü ile ilgili biz de otopsi sonucunu takip ediyoruz. Bu tür zor ameliyatlar sonrası hastaların sıkı takip ve kontrol altında tutulması gerektiği gibi hastanın da verilen kısıtlı yiyeceklere ve uygğun yemeklere uyması gerekiyor. Aşırı derecede alkol almaması gerekiyor. Burcu Saraçoğlu isimli hanımefendinin ölümüne çok üzüldük. Burada da komplikasyon mu yoksa başka bir sebepten dolayı mı ya da yaşadığı bu ameliyatın tetiklediği bir şeyle mi öldüğünü araştırıcacağız" dedi.