İzmir'de kritik randevu!

İzmir’in iki köklü kulübü Altay ve Altınordu yarın oynayacakları derbi maça kilitlendi.

İzmir'de kritik randevu!
Yeni Asır Gazetesi'nin haberine göre Spor Toto 1. Lig'i yarın Atatürk Stadı'nda oynanacak Altay- Altınordu derbisinin heyecanı sardı. Ev sahibi Altay hücum gücü, Altınordu ise savunmadaki başarısıyla göze çarpıyor. Siyahbeyazlılar ligde oynadığı 13 maçta 19 gol atma başarısını gösterdi. Yaptığı başarılı takım savunmasıyla alkış alan Altınordu ise kalesinde sadece 10 gol gördü. Kırmızı-lacivertliler savunma hattıyla rakip forvetlerin korkulu rüyası haline geldi. Kırmızı-lacivertliler ligde 5 maçta kalesini gole kapatmayı başardı. Altay da Spor Toto Birinci Lig'de oynadığı 13 maçın 9'un da gol atmayı başardı. Altay ligde 16 puanla 11. sırada yer alırken, Altınordu ise 18 puanla sıralamada 8. basamakta bulunuyor.

KALE ARKASI ALTINORDU'NUN

atürk Stadı'nda yarın oynanacak olan Altay-Altınordu karşılaşmanın tribün dağılımı belli oldu.
Derbi de konuk ekip olan kırmızı- lacivertli taraftarlar Atatürk Stadı'nın Mersinli tarafındaki kale arkası tribününden mücadeleyi takip edecek. Altınordu yönetiminin kendi taraftarlarına açık tribünün tahsis edilmesi için resmi bir talepte bulunmadığı öğrenildi. İzmir derbisinin biletleri 15 TL'den satışa çıktı. Öte yandan Altay'da kart cezaları biten sol bek Özgür ve ön libero Atakan takıma döndü. Altınordu'da geçen maçta cezası yüzünden oynamayan Sefa Yılmaz derbideki yerini alabilecek.

AVRUPA'YA BURUK VEDA

Ülkemizi, UEFA Gençlik Ligi'nde temsil eden Altınordu'nun U19 takımı, Fransa temsilcisi Montpellier'e deplasmanda 1-0 yenilerek turnuvaya 2. turda veda etti. İzmir'de 4-2 kaybettiği rakibi karşında Berkay Görmez'le penaltı atışından yararlanamayan kırmızı-lacivertilerde kaleci Talha da bir penaltı kurtardı. Berkahan'ın kendi ağlarını sarsmasıyla Fransa'dan mağlup dönen Altınordulu gençler 90 dakika bitiminde büyük üzüntü yaşadı. Teknik direktör Ekrem Kahya, "Gelecek senelerde başarı çıtamızı daha yukarılara çekeceğimize inanıyorum" diye konuştu.

SİNAN FORMDA

Altınordu'nun başarılı isimlerinden biri olan stoper Sinan Osmanoğlu bu sezon göstermiş olduğu performansla alkış alıyor.

28 yaşındaki savunma oyuncusu bu sezon 13 maçta bin 170 dakika sahada kaldı ve 1 gol atma başarısını gösterdi. Ligde kalesinde 10 gol gören kırmızı-lacivertli ekipte Sinan Osmanoğlu ile Hasan Hatipoğlu'nun uyumu göze çarpıyor. Kaleci Erce Kardeşler de yaptığı kurtarışlarla alkış alıyor.

GÖZLER PAİXAO'DA

Hatay deplasmanından sakat dönen Paixao derbide Altay'ın en önemli gol silahı olacak. Portekizli attığı 10 golle takımının en skorer ismi. Ayrıca siyah-beyazlı ekipte Aganovic, Yasin ve Altınordu'da Hasan Hatipoğlu, Sinan Osmanoğlu ile Murat Uçar da sarı kart sınırında bulunuyor. Bu oyuncular İzmir derbisinde sarı kart görmeleri halinde bir sonraki hafta forma giyemeyecekler. İki takımında teknik ekibi bu oyuncuları gereksiz kart görmemeleri konusunda uyarıda bulundu.
Konular Spor Haberleri