İzmir'deki zehirlenme skandalının suçlusu bulundu

İzmir’de 200’e yakın sağlık çalışanının zehirlendiği “bozuk yemek” skandalında, şüphelerin üzerinde toplandığı patates “suçlu” çıktı! Mönüdeki patates püresinden alınan numunelerde bakteriye rastlandı...

İzmir'deki zehirlenme skandalının suçlusu bulundu
Yeni Asır'dan Tansu Edip Gökbudak'ın haberine göre İzmir'de 200'e yakın sağlık çalışanı, hasta ve hasta yakınının zehirlendiği "bozuk yemek" skandalında, zehirlenmeye neden olduğundan şüphelenilen patates "suçlu" çıktı. Yapılan laburatuvar analizinde, mönüde yer alan patates püresinde bakteri bulundu.

İkinci analizde anlaşıldı

Gıda Tarım ve Hayvancılık İzmir İl Müdürü Ahmet Güldal, "Yapılan analizler sonucunda patates püresinin zehirlediği tespit edildi. Patatesler ya bozuk olduğu ya da iyi yıkanmadığı için bakteri üretmiş olabilir" dedi.

Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Behçet Uz Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde 200'e yakın sağlık çalışanının neden zehirlendiğiyle ilgili yapılan çalışma tamamlandı. Gıda Tarım ve Hayvancılık İzmir İl Müdürlüğü tarafından yapılan ilk analizlerde mönüdeki patates püresi, köfte ve ıspanaktan alınan numunelerde herhangi bir bakteriye rastlanmadı.

Bunun üzerine gıdalara 2. analiz yapıldı. Yaklaşık 10 gün süren analiz sonuçlarına göre patates püresinde bakteri olduğu belirlendi.

"Toprağı iyi temizlenmemiş olabilir"

Gıda Tarım ve Hayvancılık İzmir İl Müdürü Ahmet Güldal, patates püresinde bulunan bakterinin kişide bulantı, kusma ve ishal gibi durumlar ortaya çıkarabileceğini söyleyerek, "Patates, toprakları temizlenmeden yıkanmış ya da bozuk olarak kullanmış olabilir. Bu durumda kişilerde zehirlenme belirtileri ortaya çıkarabilir. Numuneler müdürlük laboratuvarımızda çok titiz ve detaylı incelemeler kapsamında araştırıldı.Vatandaşlarımız sonuçların güvenirliliğinden emin olabilir. Zehirlenen vatandaşlarımıza bir kez daha geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum" diye konuştu.

​Öte yandan Halk Sağlığı Müdürlüğü'nün olayla ilgili su numunelerinde yaptığı analizlerin ise temiz çıktığı öğrenildi.