İzmir’in ormanları Betül’e emanet

Doğa sevgisi nedeniyle meslek olarak orman muhafaza memurluğunu seçen 26 yaşındaki Şükran Betül Canbolat, 2 yıldır Ege'nin ormanlarının korunmasında görev alıyor.

İzmir’in ormanları Betül’e emanet
Yeni Asır'da yer alan habere göre gününün büyük bölümünü İzmir kırsalındaki 14 mahallede geçiren Canbolat, bazen yaya bazen arazi aracıyla bazen de motosikletiyle devriye geziyor.

'DÜZEN GELDİ'

İzmir'in tek kadın orman muhafaza memuru olan Canbolat, görev sahasındaki 14 mahallede ormanları koruyor. Süleyman Demirel Üniversitesi Sütçüler Prof. Dr. Hasan Gürbüz Meslek Yüksekokulu Avcılık ve Yaban Hayatı Bölümü'nden mezun olan Canbolat, hayalini kurduğu mesleğe 2 yıl önce kavuştu.

Bayındır Orman İşletme Müdürlüğü'nde görevli olan Canbolat, işçilerle ağaç seyreltme çalışmalarına katılıyor. Küçüklüğünden beri doğa ve hayvanları çok sevdiğini söyleyen Canbolat, "Hayalime kavuştuğum için çok mutluyum, mesleğimi çok seviyorum" dedi.

Yangınla mücadelede eğitimin önemine dikkat çeken Canbolat, bir araya geldiği mahalle sakinlerine bu konuda telkinlerde bulunuyor. Kadınların da birçok mesleğin üstesinden gelebileceğini dile getiren Canbolat, "İlk başta beni çok garipsediler ama yavaş yavaş alışıyorlar. Özellikle orman işçileri beni görünce konuşmalarına daha dikkat ediyorlar. Benimle beraber ormana yeni bir düzen geldi diyebilirim" dedi.