İzzet Günay'a onur ödülü!..

Bu yıl beşinci yaşını kutlayacak olan Malatya Uluslararası Film Festivali’nde “Onur Ödülü” sahipleri belli olmaya başladı. İlk ödül İzzet Günay’a.

İzzet Günay'a onur ödülü!..
Sabah'ta yer alan habere göre Malatya Valiliği'nin koordinasyonunda, Malatya Kayısı Araştırma-Geliştirme ve Tanıtma Vakfı tarafından; Kültür ve Turizm Bakanlığı, Başbakanlık Tanıtma Fonu, Malatya Büyükşehir Belediyesi ve İnönü Üniversitesi'nin destekleri ile düzenlenen 5. Malatya Uluslararası Film Festivali ilk yılından başlayarak her yıl, sinemamıza büyük hizmetlerde bulunmuş isimlere "Onur Ödülü" vermeye devam ediyor.

Bu yıl 21-27 Kasım tarihleri arasında beşincisi düzenlenecek olan Malatya Uluslararası Film Festivali kapsamında verilecek olan "Onur Ödülü"ne değer görülen ilk isim "Türk Sinemasının Yakışıklı Jönü" İzzet Günay oldu. 1964'te 1. Antalya Film Festivalinde "Ağaçlar Ayakta Ölür" adlı filmdeki rolü ile en başarılı erkek oyuncu seçilen Günay, Vesikalı Yârim, Kader Böyle İstedi, Tophaneli Osman, Kezban, Zalimler de Sever filmleri başta olmak üzere 120'nin üzerinde filmde rol aldı.

"Onur Ödülü"ne değer görülen sanatçılara ödülleri, 21 Kasım Cuma gecesi, Malatya Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenecek olan Festival Açılış Töreni'nde takdim edilecek.