Kaçakları taşıyan yat battı!

Çeşme'de önceki gün yaşanan mülteci faciasında 5'i çocuk 7 kişinin yaşamını yitirmesinin ardından, Çanakkale'de de az kalsın benzer bir facia yaşanıyordu.

Kaçakları taşıyan yat battı!
Yeni Asır'da yer alan habere göre Çanakkale'nin Bozcaada ilçesinde, yasa dışı yollardan Yunanistan'ın Midilli Adası'na geçmek isteyen kaçakları taşıyan yelkenli yat battı. Yattaki 39 kaçak kendi imkanlarıyla karaya çıkarken, olayla ilgili organizatör olduğu düşünülen 5'i Ukrayna uyruklu 2'si Türk 7 kişi gözaltına alındı.

39 KİŞİ BİNDİLER

Akvaryum Koyu açıklarında önceki gün saat 15.00 sıralarında, Yunanistan'ın Midilli Adası'na geçmek isteyen 39 kaçağı taşıyan 'Doğanay' isimli yelkenli yat, pervanesine halat dolanınca sürüklenmeye başladı. Yat koydaki kayalıklara çarpıp su alırken, içindekiler kendi imkanlarıyla kıyıya çıktı. Yat da kısa süre sonra suya gömüldü. Çevre sakinlerinin ihbarı üzerine harekete geçen İlçe Jandarma Komutanlığı ve İlçe Emniyet Amirliği ekipleri, kaçmaya çalışan 39 kaçağı yakalayarak gözaltına aldı. Soruşturma kapsamında Sahil Güvenlik Çanakkale Grup Komutanlığı ekipleri, batan yat ile olaydan bir süre önce açıkta yan yana gelerek irtibat kurduğu belirlenen 11 metre uzunluğundaki 'Voyager' adlı yelkenli yatın peşine düştü. Ekipler, durdurup Bozcaada İskelesi'ne getirdiği yattaki 3 Ukraynalıyı, organizatör olabilecekleri şüphesiyle gözaltına alındı.

Akvaryum Koyu Sahili'ndeki aramalarda da 2 Ukraynalı ile Bozcaada'dan feribota binerek Geyikli İskelesi'ne kaçtığı belirlenen 2 Türk de yakalandı.