Kader'in kaderini değiştiren operasyon

Genetik hastalığı nedeniyle doğduğundan beri ağzını açamayan ve sadece sıvıyla beslenen Kader Kısmet dört saatlik çene ameliyatı sonrası ilk kez yemek yedi.

Kader'in kaderini değiştiren operasyon
Sabah'tan Didem Seymen'in haberine göre Kader Kısmet Bayçelebi Trabzonlu ailenin tek çocuğu.

Kendisinden önce doğan ablası ve ağabeyi anne-babası akraba olduğu için iktiyozis genetik hastalığıyla doğup hemen ardından yaşamlarını yitirdi.

Kızlarını bir haftalıkken, oğullarını da iki aylıkken kaybeden Bayçelebi çifti yeniden bir kız bebek sahibi oldu. Sürekli derisi soyulan ve eklem yerleri kesik kesik olan Kader Kısmet 40 gün boyunca kuvözde kaldı. Ama Kader Kısmet, uygulanan tedaviyle hayata tutunmayı başardı. Ancak genetik testler sonucu onda da ölen kardeşleri gibi iktiyozis hastalığı tespit edildi.

KARINDAN DOKU ALINDI

Kader Kısmet bir yaşına geldiğinde kalçasında ödem oluştu. Hastalığının yan etkisine bağlı olarak 2.5 yaşına geldiğinde kalçası kırılan Kader Kısmet'i ailesi bir üniversite hastanesine götürdü.

Burada ameliyata alınan bebeğe çenesini açamadıkları için narkoz veremeyen doktorlar, boğazını delmek istedi. Aile kesinlikle kabul etmedi ve bebeklerini ameliyathaneden çıkardı. Gittikleri beş farklı hastanede de "Biz sizin bebeğinizi ameliyat edemeyiz" yanıtını alan Bayçelebi ailesi son bir umut olarak Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Sina Uçkan'a ulaştı.

Prof. Dr. Uçkan ve ekibi dört saat süren ve geri dönülmeyen hatalara yol açabilecek kadar riskli bir ameliyatı başarıyla gerçekleştirdi. 2.5 yaşında ilk defa katı gıda ile tanışan Kader Kısmet, şimdi kaşık kaşık pilav ve sucuklu yumurta yiyor. Prof. Dr. Uçkan, "Karın dokusundan bir parçayı çeneye yerleştirdik. Bekleyecek vaktimiz yoktu" dedi.