Kadın vali gözyaşlarıyla uğurlandı

Valiler kararnamesı sonrası Kırklareli’ne tayin olan Türkiye’nin tek, cumhuriyet tarihinin 2. kadın Valisi Esengül Civelek gözyaşlarıyla Yalova’dan uğurlandı.

Kadın vali için gözyaşı!
CİHAN'ın haberine göre Valiler kararnamesı sonrası Kırklareli’ne tayin olan Türkiye’nin tek, cumhuriyet tarihinin 2. kadın Valisi Esengül Civelek gözyaşlarıyla Yalova’dan uğurlandı.

Görev süresi boyunca Yalova Ticaret ve Sanayi Odası Kadın Girişimciler Kurulu üyeleriyle sık sık bir araya gelerek kadınların kültürel ve ekonomik yaşamlarına katkı sağlama projelerine destek olan Civelek, ilk vedalaşmayı kadınlarla yaptı. Bu esnada vatandaşlar gözyaşlarına boğuldu.

Valilik Özel Kalem Müdürü Saliha Özbek ve koruma polislerinin de ağladığı törende Vali Esengül Civelek’in gözyaşlarını güçlükle tuttuğu gözlendi. Bürokratlıktan sonra ilk valilik deneyimini Yalova’da yaşayan Vali Esengül Civelek, Yalova'nın kendisinde her zaman ayrı bir yeri olacağını belirtti. Tören mangasını 'Allah'a ısmarladık arkadaşlar' diyerek selamlayan Vali Civelek, "Bütün Yalova'ya çok çok teşekkür ediyorum. Bir kadın valiyi böylesine saygıyla, sevgiyle bağrınıza bastığınız için. Hakkınızı helal edin. Her şey için teşekkürler." dedi.

Öte yandan Yalova'ya tayin olan Vali Selim Cebiroğlu'nun çarşamba günü göreve başlaması bekleniyor.