İşte 'kadına şiddet'in sebebi!..

Manisa'daki Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi'nin Müdürü Selcan Etyemez, kurumda şiddetin nedenlerini irdelediklerini ve bazı erkeklerin partnerinin kendisini terk etmemesi için gözdağı vermek amacıyla şiddet uyguladığının görüldüğünü söyledi.

'Kadına şiddet'in sebebi!..
Yeni Asır'da yer alan habere göre Manisa'da, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi açıldı. İl Müdürü Murat Konan, merkezde şiddet gören kadınların yanı sıra erkeklere de hizmet verildiğini ve şiddetin nedenlerinin araştırıldığını söyledi.

Şiddet mağdurlarına psikolojik destek, hukuki danışmanlık, barınma yeri, geçici maddi yardım, meslek edindirme, tıbbi yönlendirme gibi birçok hizmet sağlandığını dile getiren Konan, geçen yıl Haziran ayında açılan merkeze 68 kadının başvurduğunu söyledi. Konan şöyle devam etti: "Manisa'da şiddet uygulayanlarla ilgili gelen talepleri değerlendiriyoruz. Şiddetin tamamını kapsıyor. Hem uygulayan hem de şiddet uygulanan kişilerle görüşüyoruz." Evlilik öncesi de çiftlere hizmet vereceklerini kaydeden Konan, "Evlenmek üzere belediyelere başvuran kişilere yönelik evlilik öncesi danışmanlık programı başlatacağız. Evlilikte etkili iletişim, eşler arasında çatışma, hak ve hukukları, sorumlulukları konusunda bilgilendirme yapacağız" diye konuştu.

'Korkutmak istedim'

Merkez Müdürü Selcan Etyemez ise, merkezdeki psikologların ve sosyal çalışma uzmanlarının mağdurlarla ve şiddet uygulayan kişilerle görüştüğünü ve şiddetin nedenlerini ortaya çıkarmaya çalıştıklarını söyledi. Etyemez, "Merkezimize Manisa genelinde daha çok mağdurlar başvuruyor. Şiddet uygulayan kişiler genelde 'gitmesin diye korkutmak istedim' diyorlar. 'Pişmanım bir daha yapmayacağım' diyorlar ama bizim gördüğümüz bir kere şiddet uygulayan kişi bunu tekrarlıyor. Şiddet uygulayan kişilerin eğitim seviyeleri düşük. Psikolojik anlamda da sağlıklı değiller. Kavgalar genelde ya erkeğin ailesinden dolayı çıkıyor ya da kadının sosyal olması, çalışması gibi nedenlerden. Kadının sosyal medyayı aktif kullanması gibi yeni nesil problemler de etkili oluyor" dedi.