Kadınların ilgisi tıp yöntemlerini geliştiriyor

"...Protez ameliyatlarında silikon teknolojisinin gelişmesi, dokuya uygun protez üretilmesi, cerrahi tekniğin gelişmesi neticesinde kapsül kontraktürü denilen komplikasyon oranlarında düşüş sağlanmıştır."

Kadınların ilgisi tıp yöntemlerini geliştiriyor
Akşam'dan Op. Dr. Aysun Mamak'ın yazısı...

DOKUYA UYUMLU


Meme, kadın formunun oluşmasında en önemli parçadır. Bu nedenle kadınla ilgili estetiklerde ilk akla gelen bölge burası olmaktadır. 19. yüzyılın sonlarından beri cerrahi meme implantları kullanılmıştır. Kadınların estetiğe olan ilgisi cerrahları da bu konuda birçok yöntemi denemeye itmiştir. 1889 yılında memeye ilk parafin enjeksiyonların yapılması facia olarak adlandırılabilecek kadar kötü sonuçlanmıştır. Günümüzde kullanılan protezler ise dokuya uyumlu ve problem gelişimi son derece nadir olarak görülmektedir.

CAN SIKICI OLABİLİR

Protez ameliyatlarında silikon teknolojisinin gelişmesi, dokuya uygun protez üretilmesi, cerrahi tekniğin gelişmesi neticesinde kapsül kontraktürü denilen komplikasyon oranlarında düşüş sağlanmıştır. Kapsül kontraktürü gelişen hastalarda ağrı, sertlik ve şekil değişikliği meydana gelir. Her protez ile meme büyütme operasyonu geçirenlerde olmamasına rağmen, kapsül kontraktürü gelişmiş hastalarda bu problem can sıkıcı olabilir. Bu problemin cerrahi olarak düzeltilmesi mümkündür.

YAĞ ENJEKSİYONU

Kapsül kontraktürünün gelişmiş olması bazı kişilerde proteze karşı rahatsızlık oluşturabiliyor maalesef. Artık protez istememeleri, ama aynı zamanda da farklı talepler doğrultusunda en çok kullandığımız yağ enjeksiyonlarını gündeme getirmiştir. Özellikle Amerikalı plastik cerrah Roger Khouri’nin yağ enjeksiyonlarını gündeme getirmesi ve oldukça başarılı sonuçlarını kongrelerde sunması üzerine dikkatlerimizin bu konuya yönlenmesine neden oldu. Her ne sebeple olsun eğer daha önce protez yapılmış kişilerde protezin tekrar çıkarılması isteniyorsa beraberinde yapılacak yağ enjeksiyonlarıyla güzel sonuçlar elde etmeye başladık.

GİTMEYEN YAĞLAR

Tek ameliyatta aynı zamanda liposuction yöntemiyle yağ almamız bir diğer avantajı olarak görülüyor. Özellikle bel bölgesinde spora rağmen gitmeyen ya da basenlerde biriken yağlar liposuction yöntemiyle alınarak eşit olacak şekilde enjekte edilir. Her meme ameliyatında olduğu gibi mutlaka ameliyat öncesi mamografi veya ultrason yapılması daha sonra yapılacak kontrollerde büyük kolaylık sağlar. Her geçen gün gelişen teknikler, yöntemler ve araçlar sayesinde hedeflenen amaç kişinin bedeni içerisinde huzurlu olmasını sağlamaktadır. Yaptırılması düşünülen estetik ameliyatta doktorunuz sizin sadece bugününüzü değil gelecek yıllarınızı da düşünerek karar verecektir. Karşılıklı güven duygusu her zaman sonuçları pozitif etkiler. Sevgiyle…

(OP. DR. AYSUN MAMAK / AKŞAM)
Konular Kadın / Bakım