Kadir Kaymakçı: 'Acun neden Habertürk'e sallıyor?'

Acun Ilıcalı neden Habertürk'e sallıyor? Kadir Kaymakçı yazdı...

Kadir Kaymakçı: 'Acun neden Habertürk'e sallıyor?'
Habertürk'ten Kadir Kaymakçı'nın bugünkü yazısı..

Acun Ilıcalı’nın ‘sevilen’ yarışması Survivor’da ‘Ada Konseyi’ ellerindeki kâğıtlara bu hafta ‘Habertürk’ yazmış! Acun, Turabi’nin densizlikleri, Bozok’un saçmalıkları, Berna’nın küfürlerinden yeterince reytingi sağlamadığını düşünmüş olacak ki programının bir bölümünde “Son zamanlarda tv8 ve tv8 programları hakkında bir medya grubu asılsız haberler yapıyor” diye Habertürk’ü diline dolamış...

Şimdi hep beraber ‘asılsız’ denilen haberleri bir hatırlayalım, bakalım Acun’un kutusundan ‘büyük’ mü çıkacak ‘küçük’ mü?! 

SADECE HABER DEĞİL FİLM DE OLUR

Muhafazakâr bir hayat tarzını benimseyen, Türkiye’nin en ünlü program yapımcısı, evli, dört çocuk babası Acun Ilıcalı, yanında çalışan Şeyma Subaşı’yla aşk yaşadı mı yaşamadı mı? Ilıcalı’nın bu ilişkiden bir kızı dünya ya geldi mi gelmedi mi? Acun, eşiyle evliliği ve Subaşı’yla birlikteliği devam ederken adı, aralarında dünyaca ünlü top model Adriana Lima’nın da bulunduğu başka birçok güzelle aşk dedikodularına karıştı mı karışmadı mı?

Bunların hangisi ‘asılsız’, bunları haber yapmanın nesi ‘karalama’ kampanyası!

Böyle bir öykü Amerika’da yaşansa sadece magazin haberi olarak gazetelerde 6 sütun olmakla kalmaz Hollywood’da filmi çekilirdi. Acun da o filmi alır kendi kanalında yayınlardı!..

Merak ediyorum, Acun’un İngiltere şubesi, Yetenek Sizsiniz Türkiye’nin orijnalinin yaratıcısı ünlü yapımcı Simon Cowell, en yakın arkadaşının karısıyla yatıp ondan çocuk sahibi olduğunda bunu haber yapan gazetelere, “Beni karalıyorlar” diye programının orta yerinde bildiri okumuş mudur?

ÜTOPİK BİR MEDYA HAYALİ KURUYOR

Gelelim Ütopya’ya! Acun Ilıcalı, kendisi için hep güzel haberler yapan, programlarını öven gazetelerin olduğu ‘ütopik’ bir medya dünyası hayali kurduğu için Ütopya programının internette yayınlanan bölümünde mastürbasyon yapan bir yarışmacının haber olması onu şoke etmiştir haliyle!

Yarışmacının Youtube’a yüklenmiş görüntüleri ve bu görüntünün altına yazılan yorumların neresi ‘asılsız’ acaba çok merak ediyorum. İngiltere’de yaklaşık 15 yıldır yayınlanan, bizim Biri Beni Gözetliyor yarışmasının atası Big Brother’da yarışmacıların çarşafın altında sevişmesi, duşta cilveleşmeleri tüm dünyada haber oluyorsa senin programında ‘kendisiyle oynayan’ oğlan, bırak Türkiye’yi Thomas More’un Ütopya’sında bile manşet yapılır!..

PARMAK ARASI TERLİK DE Mİ ASILSIZ?

RTÜK’ten, ‘insanlık onurunun hiçe sayıldığı’ gerekçesiyle ceza alan programların, Survivor yarışmasına katıldıktan sonra adada ‘aç’ kalmadıklarını, kendilerine yemek verildiğini açıklayan ve bu yüzden Acun Ilıcalı’yla mahkemelik olan Merve Büyüksaraç’ın sözlerinin neresi ‘asılsız’, bunu haber yapmanın nesi ‘karalama’ kampanyası acaba!

Yenilediği sürat teknesiyle Bodrum koylarıyla Yunan adaları arasında mekik dokuyan, özel uçağıyla kâh İspanya’ya Arda Turan’ı izlemeye kâh Amerika’da NBA maçına giden, kışın ortasında parmak arası terlikle dolaşan ‘ünlü’ yapımcı Acun Ilıcalı, ‘asılsız’ bir adam mı? Onun bu hallerinin haber yapılması ‘karalama’ kampanyası mı? Acun, gidip bunları her adımı kare kare görüntülenen ‘meslektaşı’ Simon Cowell’a bir sorsun bakalım ne cevap alacak!..

ACUN’UN TİRADINI BİR SKEÇTE KULLANIN

“Belki bir gün başına ben geçerim” diye tatlı hayaller kurduğu Star TV’ye hiç dokunmayıp Doğan Grubu’ndan çekindiği için Kanal D’nin adını bile ağzına alamayan Acun Ilıcalı, bir zamanlar ‘at’ koşturduğu Show TV’ye olan kuyruk acısından dolayı Habertürk’e sallamış! Acun’un, “Aklımızı insanları karalamaya çalışmak için değil, televizyonculuk yapmak için kullanmaya devam edeceğiz...” diye devam eden tirajıkomik tiradını kanalının yeni programı Komedi Türkiye’nin jüri üyeleri Gülse Birsel’le Gani Müjde bir skeçlerinde kullansın... Eminim, program reyting rekoru kırar, ekran başındaki izleyiciler de gülmekten bayılır...

KADİR KAYMAKÇI / HABERTÜRK