Kadir Topbaş: "Öğleden sonra daha ciddi yağış geliyor"

İstanbul Belediye Başkanı Kadir Topbaş, "Öğleden sonra daha ciddi yağış geliyor. Can kaybı yok. Bazı bölgeleri boşalttık" dedi. İstanbul Valisi Vasip Şahin de "Saat 14.00'den sonra tekrar yoğun bir yağış başlayacak. Meteoroloji yetkilileri, akşam saatlerine kadar sürmesini bekliyor" diye konuştu.

Kadir Topbaş: "Öğleden sonra daha ciddi yağış geliyor"
Hürriyet'te yer alan habere göre İstanbul'da dün gece geç saatlerde başlayan yağış sabah saatlerinde etkisini arttırınca kent genelinde hayat durmuştu. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, yağışlara ilişkin açıklamasında uyarıda bulunarak, "Öğleden sonraki yağış çok daha ciddi olacak" dedi.

Topbaş'ın açıklaması şöyle: "Bundan daha az yağışlarda çok daha fazla tıkanmalar olurdu. Yurttaşlarımızın da yardımcı olması lazım. Trafiğe çıkmazlarsa daha rahat bir yaşam sürebiliriz. Öğleden sonra daha ciddi bir yağmur beklenmekte. Toprak suya doydu, öğleden sonra dikkatli olunmalı. Benzer olaylar dünyanın pek çok yerinde yaşandı. Dikkatli olursak sıkıntısız atlatırız. Çok şükür İstanbul'da can kaybı olmadı. Bazı bölgeleri boşalttık.Meteoroloji ekranından yansıyor. Bulutlar ters yönde dönüş yapmakta. 14:00'ten sonra yoğun bir yağış bekleniyor. Akşama kadar sürmesi bekleniyor."

VALİ ŞAHİN: "SAAT 14.00'DEN SONRA..."

İstanbul Valisi Vasip Şahin de şunları söyledi: "Saat 14.00'den sonra tekrar yoğun bir yağış başlayacak. Meteoroloji yetkilileri, akşam saatlerine kadar sürmesini bekliyor" diye konuştu.Yağış akşama kadar sürecek, belediyenin bütün ihbar hatları açık. Metro ve tramvay seferlerimizde bir aksama yok. Avrasya Tüneli'nde Yenikapı ve Samatya alt geçitlerindeki su birikintileri nedeniyle tek taraflı olarak ulaşıma durduruldu."

Şahin, "Uzun yıllardır yaşanmayan ölçüde bir yağış düşüşünü bugün yaşıyoruz. Bunları inşallah hızla ve vatandaşımızı en rahatsız etmeyecek şekilde telafi etmeye çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANI: "DÜN BU YAĞIŞIN GELECEĞİNİ GÖRDÜK"

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Bir yılda yağan yağmur, 12 saatte yağdı. Bu bir afettir. Dün bu yağışın geleceğini gördük ve Cumhurbaşkanımız ile Başbakanımıza bunu anlattım. Yağışlar çarşamba akşamına kadar sürecek." dedi.

ULAŞTIRMA BAKANI: "BU BİR AFET"

Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, "Bu bir doğal afettir. Ulaşılamayan bir nokta yok. Ekipler çalışıyor. Avrasya'nın Avrupa çıkış tarafında sıkıntılı ve girişleri kapattık." açıklaması yaptı.

BAŞBAKAN YARDIMCISI KAYNAK: "CAN KAYBI YAŞANMADI"

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak ise "AKOM 6 binden fazla personelle, dalgıç ve pompalarla afete müdahale ediliyor. Can kaybı yok. Yolda kalan vatandaşlar AKOM'a, İstanbul Valiliği'ne ulaşsın. Vatandaşlarımız mümkünse evden çıkmamalıdır. Dere yatağına yakın oturanlar ise AKOM ve İstanbul Valiliği'ne bilgi versin." diye konuştu.