Kadir Topbaş'tan tahliye olan damadı için ilk açıklama

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, FETÖ soruşturmasında tutuklu olan damadı Ömer Faruk Kavurmacı'nın sağlık durumu gerekçesiyle tahliye edilmesine ilişkin ilk kez konuştu.

Kadir Topbaş'tan tahliye olan damadı için ilk açıklama
Hürriyet'ten Fırat Alkaç'ın haberine göre Topbaş, FETÖ soruşturması kapsamında tutuklandıktan sonra sağlık durumu gerekçesiyle tahliye edilen damadı Ömer Faruk Kavurmacı hakkında “Yargıya intikal etmiş konularda asla konuşmam. Yargı ve adalet, buna güveniyorum. Adaletin herkese eşit mesafede olduğunu biliyorum” dedi. Geçen 8 Eylül'de tutuklanan Kavurmacı önceki gün tahliye edilmişti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde düzenlenen Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli ile Sarıgazi-Taşdelen-Yenidoğan metro hattı imza töreni sonrası açıklama yapan Belediye Başkanı Kadir Topbaş, damadı Ömer Faruk Kavurmacı’nın sağlık durumu gerekçesiyle tahliye edilmesi hakkında konuştu. Kadir Topbaş, sözüne “Soracağınız soruyu biliyorum. Ne sormak istediğinizin farkındayım” diye başladı.

“YARGI VE ADALETE GÜVENİYORUM”

Siyasi hayatında yargıya intikal etmiş konular hakkında açıklama yapmadığını belirten Kadir Topbaş “40 küsur yıllık siyasi hayatımda, yargıyla ilgili, yargıya intikal etmiş konularda asla konuşmadım, üzerinde durmadım. Bu yargıya olan saygımdandır. Bu benim yakınım da olsa uzağım da olsa, veya benim belediyemin herhangi bir konusuyla ilgili dava da olsa ki çokça yaşamaktayız.

“PEYGAMBER EFENDİMİZİN SÖYLEDİĞİ GİBİ ‘KIZIM FATIMA DA OLSA KOLUNU KESERİM’ DİYE”

Şunu da söylemek isterim. Ben zaten tavrımı ilk günlerde koydum, Peygamber efendimizin söylediği gibi ‘kızım Fatıma da olsa kolunu keserim’ diye... Biz bu ahlaktayız, bu anlayıştayız. Ben şu anda bir aile reisiyim. Benim ailem büyük bir aile ve İstanbul ailesi. Herkesin, İstanbul’da yaşayan tüm bireylerin sorumluluğunu üstlenmiş birisiyim. Ben burada İstanbulluların mutluluğunu düşünmek zorundayım. Hizmet etmek zorundayım. Onun için yargının halen devam etmekte olan konusuyla ilgili ki, burada zaman zaman beni de itham eden, benim belediyemle ilgili davalarda olsun, asla bu davalar üzerinde konuşmayı, değerlendirmeyi doğru bulmuyorum. Yargıya olan saygımızdır. Çok detaylara da bakmıyorum. Açık ve net ifade edeyim, neyin nesidir, ne oldu, ne bitti, bunlara da bakmıyorum. Bu konuyla ilgili ben işime bakıyorum. Büyük bir sorumluluk almış durumdayım. Burada benim bütün düşüncelerim, değerlerim, bu kente daha neler yapabiliriz, bu kendi daha nasıl geliştirebiliriz… Yargı ve adalet, buna güveniyorum. Adaletin herkese eşit mesafede olduğunu biliyorum. Adaletin vereceği karar önemlidir. Burada kalkıp bununla ilgili yorumlar yapmamız yanlış olur”
dedi.

“GÖRÜŞME İMKANIM OLDU”

Ömer Faruk Kavurmacı’nın hastanede mi yoksa evde mi kaldığı soruları üzerine Kadir Topbaş “Konuyla ilgili detaylara girmeyeceğim, ciddi bir rahatsızlığı vardı, geçmişte de... Tabi onu kendisi takip edecek” dedi. Damadı Kavurmacı’yı ziyaret edip etmediği sorusuna ise Topbaş “Ben gördüm ama çok fazla değil, sadece böyle bir görüşme imkanım oldu” dedi. Topbaş daha sona toplantı salonundan ayrıldı.