Kadri Gürsel HTS kayıtlarıyla suçlamaları çürüttü

Cumhuriyet gazetesine yönelik FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanan gazeteci Kadri Gürsel, ByLock kullanan 92 şüpheliyle telefon irtibatının olduğu iddiasını çürüttü.

Kadri Gürsel HTS kayıtlarıyla suçlamaları çürüttü
Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre cezaevinden yazdığı mektupta “HTS kayıtlarını inceleyerek kanıtlamış bulunuyorum” diyen Gürsel, 7 Ocak 2013 ile 20 Ağustos 2016 arasında temas kurduğu iddia edilen 92 ByLock şüphelisinden 84’ünün kendisine bir kereye mahsus telefon mesajı yollayanlardan oluştuğunu belirtti.

MESAJ YAĞDIRMIŞLAR

Bu kişilere yanıt vermediğini kaydeden Gürsel, “Bu şahıslarla iletişim kaydımın bulunduğunu iddia etmek mümkün değildir. Olsa olsa, onların benimle irtibat kurma gayretlerinden bahsetmek mümkündür” dedi.

Gürsel, ‘2014’te Emniyet’teki FETÖ yapılanmasına yönelik ilk büyük tutuklama dalgasına karşı Fetullahçıların gazetecilere yönelik olarak düzenledikleri medya kampanyası çerçevesinde kendisinin de mesaj bombardımanına tutulduğunu’ hatırlattı.

Gürsel, diğer 10 ByLock’çunun ise 2014-2015 yıllarında telefon açan kişiler olduğunu ve neden aradıklarını bilmediğini söyledi. 44 aylık dönemde Gazeteci ve Yazarlar Vakfı’ndan iki, STV’den bir ByLock kullanıcısıyla bir kez görüştüğünü kaydeden Gürsel, “Bu üç kişinin Fetullahçı olduklarını tüm Türkiye gibi ben de biliyorum. Silahlı terör örgütü üyeliğimin kanıtı olarak gösterilen bir kriptolu haberleşme programının telefonlarında kayıtlı olduğunu elbette bilemezdim” dedi.