Kahraman polis evine döndü!

İstanbul Atatürk Havalimanı’ndaki saldırıdan hemen önce şüphelenerek kimlik sorduğu IŞİD’li teröristin 3 kurşunla vurduğu polis memuru Ahmet Berker yaşam savaşını kazandı. Tedavisi 2,5 ay süren ve komadayken bir kızı dünyaya gelen Ahmet Berker taburcu oldu.

Kahraman polis evine döndü!
Hürriyet'ten Burcu Purtul Uçar'ın haberine göre polis memuru Ahmet Berker (29), Atatürk Havalimanı’nda 28 Haziran 2016’da yaşanan terör saldırısında şüphe üzerine kimliğini sorduğu İŞID’li terörist tarafından vuruldu. Vücuduna 3 kurşun isabet eden Ahmet Berker ağır yaralanarak Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Kahraman polis Ahmet Berker’in eşi Mukaddes Berker 8.5 aylık hamileydi. Eşinin yanından bir an olsun ayrılmıyordu. Yoğun bakımda tedavisi devam polis memuru Şişli’de özel bir hastaneye sevk edildi.

Ahmet Berker yoğun bakımda bilinci kapalı bir şekilde yatarken eşi aynı hastanede bir kız çocuğu dünyaya getirdi. Mukaddes Berker, kızına, eşiyle önceden kararlaştırdıkları Zeynep Evra ismini koydu.

Kızı doğduktan yaklaşık 2 hafta sonra gözlerini açan Ahmet Berker, ilk karşılaşmada dakikalarca kızını izledi. Ancak yaralı olduğu için bir süre kızını kucağına alamadı. Kollarından ve karın bölgesinden yaralanan polis Berker, olayın üzerinden geçen 2.5 ayın sonunda taburcu edildi.

EŞİ VE KIZINA KAVUŞTU

Ahmet Berker’in kardeşi İsmail Berker ağabeyinin durumunu iyi olduğunu söyledi. Berker “Ağabeyim zamanla toparlanıyor. Artık cihaza bağlı değil. Kilo almaya başladı. Eşi ve kızıyla bir arada. Durumu daha iyiye gidiyor. Yürüyor, spor yapıyor. Zamanı geldiğinde ve gücünü yeterince topladığında mesleğine geri dönecek” dedi.