Kahramanmaraşlı esnaftan duygulandıran hareket

Teröre tepkisini askere bedava yemek vererek gösteriyor...

Kahramanmaraşlı esnaftan duygulandıran hareket
CİHAN'da yer alan habere göre terör örgütü PKK’nın güvenlik güçlerine yönelik artan saldırılar, Kahramanmaraşlı bir esnaf ilginç bir yöntemle protesto ediyor. Asker ve polise yönelik saldırılara kayıtsız kalmayan esnaf, kebap salonuna gelen er ve erbaşlara ücretsiz kebap ve ızgara çeşitleriyle hizmet veriyor.

Merkez Dulkadiroğlu ilçesi Hayrullah Mahallesine 10 gün önce kebap ve ızgara salonu açan 25 yaşındaki Salih Arslantaş, terör olaylarına tepkisini koymak için bir kampanya başlattı. İş yerine gelen askerlere bedava hizmet veren esnaf, bu şekilde artan terör olaylarına tepkisini ortaya koyuyor. Dükkanın camına 'Askere yemek bedava' yazısı asarak kampanyanın duyurusu yapan Arslantaş, örnek davranışıyla vatandaşların takdirini topluyor.

Her gün şehit haberlerinin geldiğini aktaran Arslantaş, asker ve polisin canını hiçe sayarak ülkesi için feda ettiğini söyledi. Güvenlik güçlerinin büyük fedakarlık sergilediğini belirten Arslantaş: "Dükkanımızı yeni açtık. Son günlerde şehit asker, polis haberleri çok geliyor. Bu yüzden iş yerimize gelen er ve erbaşlara yemeklerimiz ücretsizdir. Onlar bizim için büyük fedakarlıklar yapıyor, canını veriyor, şehit oluyor. Bizde onun için böyle bir şey yapmaya karar verdik. İlgiden gayet memnunuz. İnsanlar takdir ediyor. Teröre karşıyız, askerimizi, polisimizi, devletimizi seviyoruz. Artık barış mı oluyor ne yapıyorlarsa bitsin artık." diye konuştu.