Kalıcı makyajınız kâbusunuz olmasın!

Şikâyetlerden kurtulabilmek, dönüş yapmak zor olmaktadır. Bu düşüncenin hayatınıza geçirilmesi uzun bir süreci gerektirmekte...

Kalıcı makyajınız kâbusunuz olmasın!

Mükemmel kalıcı makyaj sanatçısını seçmek, işleme karar verme aşamasından sonra ilk önemli karardır.

Doğru yapıldığı takdirde kendinize olan güveni arttırabilirsiniz. Günümüz koşullarında zamanın ne kadar kıymetli olduğu gerçeğini kavradık. Her gün hayatla mücadele için yataktan kalktığınızda güzel olmak insana güven verir, özgürlüğü hissettirir. Her sabah ayna karşında geçireceğiniz vakit duştan çıktıktan sonra kendinize şöyle bir bakmakla sınırlı kalacaktır. Artık eşinizle sabah kahvaltınızı birlikte yapabilirsiniz, minik yavrunuzla vakit geçirebilirsiniz. Zamanınız olacak çünkü. Güne ailenizle vakit geçirme fırsatı yakalayarak başlamak tıpkı yelkenleri dolduran rüzgâr gibi sizi güçlendirecektir.

Öte yandan kötü kalıcı makyaj ile karşı karşıya kalmak mutsuzluk, güvensizlik ve son derece travmatik sonuçlar doğurmaktadır. Enfeksiyon, alerjik reaksiyonlar ve renklerin değişime uğrayarak solma komplikasyonları da cabasıdır.

Şikâyetlerden kurtulabilmek, dönüş yapmak zor olmaktadır. Bu düşüncenin hayatınıza geçirilmesi uzun bir süreci gerektirmekte. Lazerle dövme ve kalıcı makyajın kaldırılması henüz mükemmel sonuçlar vermemekte ve çok ağrılı olmaktadır. Geri dönüşümünün kendi halinde olması da yıllar alacaktır. Bu uygulamanın her ne olursa olsun yıllarca kalacağı varsayılmalıdır. Unutmayın sadece bir yüzü var insanın. Bir başkasının ellerine teslim edeceğiniz başka bir yüzünüz yok. Gözler ruhun aynasıdır. Gözlerinize yapılacak olan makyaj sizi her zaman güçlü ve vakur göstermelidir. Hayatınız için ciddi bir etkiye sahip olmalısınız.

Demek ki en doğru sanatçıyı seçmenin önemi tartışılmayacak kadar kesin. Bu süreç plastik cerrah ya da herhangi bir doktor seçimi yapılırken gösterilen özene sahip olmalıdır. İlk başlarda zorlanabilirsiniz belki, sizin bölgeniz de birçok makyaj sanatçısı olabilir. İlk adım arkadaşlarınızın tavsiyelerine kulak verin. Kendi gözlemlerinize güvenin. Konuşun tavsiye edilen kişiyle, deneyimlerini sorgulamaktan çekinmeyin. Konsültasyonu önce siz yapın karşınızdaki kişiyle ilgili.

Temiz ve iyi organize olduğundan emin olun, eldivenlerini her uygulama sonrası değiştirip değiştirmediğine bakın mesela. Temiz ve steril iğne kullandığından emin olun. Yeni model kalıcı makyaj cihazlarında iğne ile birlikte iğnenin cihaz ile bağlantı noktasını ayrı bir parçayla steril edilmiş kapüşonlar kullanılmaktadır ve her iğne rengi için ayrı ayrı renklerde üretilmişlerdir. Makyaj stili size uygun mu? Bu önemli konuyu sadece gözlemleyerek öğrenebilirsiniz.  Her makyaj sanatçısının bir sitili vardır burada önemli olan o stil sizin stiliniz mi?

Yetenekli kalıcı makyaj sanatçısı doğru piğment ve uygulama prosedürünü kullanma yeteneğine sahip olan kişidir. Noktalama, gölgelendirme, vb. ile şekil konusunda size uygun olan seçeneklerini size sunmasını istemek en doğal hakkınızdır. Nasıl ki güzel yaşamak sanat ise, güzel yaşatmak da sanattır. Bu sanatı, sanatçıyı doğru seçim yaparak elde edebilirsiniz. 

Şevval ÖZÇELİK /  www.sevvalozcelik.com 

Konular Kadın / Bakım