Kalıcı makyajla ilgili merak edilenler!

Kalıcı makyaj yaptırmak istiyorsunuz ama detaylarına dair bir fikriniz yok. Zararı var mı ya da nasıl görüneceğini biliyor musunuz?

Kalıcı makyajla ilgili merak edilenler!
Karar verdiniz ama tüm detayları biliyor musunuz?

Kalıcı makyaj yaptırmak istiyorsunuz ama detaylarına dair bir fikriniz yok. Zararı var mı ya da nasıl görüneceğini biliyor musunuz? Sorularınızın cevaplarını burada bulabilirsiniz!

Her gün sıfırdan makyaj yapmak, akşam yatmadan makyajı temizlemek zorunuza geliyor olabilir. Sadece bu fikir bile kalıcı makyajı sizin için cazip kılıyor olabilir, haklısınız.Peki, kalıcı makyajı yaptırmaya karar verdiniz, nerede yaptıracaksınız? Bu işin ehli insanı nasıl seçeceksiniz?

Uygulamayı yaptıracağınız Permanent Make Up artist in kullandığı cihaz hakkında,sağlığa uygunluk kurallarında ne derecede başarılı olduğunu biliyor musunuz? Kullandığı pigmentin güvenilirliği konusundaen azından FDA belgesine sahip olması gerektiği hakkında bilginiz var mı? Ya kullanılan iğneler onlar teker teker gama sterilizasyona tabi tutulmuşlar mı? Ya da kullanılan cihazda sizin makyajınız yapılırken kullanılan iğne acaba işlem esnasında yerinden kurtulup istenmeyen bir yerinizde hasar meydana getirebilir mi? İşlem sırasında makine bozulup uygulamanızın yarım kalma riski de cabası. Bu soruların tamamına yakınına bilmiyorum dediğinizi duyar gibiyim. Teknik konulardaki sorularımı hiç açmayayım. Şunu sorabilir miyim size? Kalıcı bir uygulama yaptıracaksınız,  size, yaşam tarzınıza, sosyal durumunuza, ait bilgiler sorulacak mı? Veya yaptırdığınız yerde uzman bu konuda sizden fikir aldı mı? Uzun bir zaman kullanacağınız bu makyaj acaba sizi yeterince yansıtıyor mu? Kalıcı makyaj ile ilgili bilmeniz gereken ne kadar çok şey varmış değil mi? Dediğim gibi “Teknik Konular” hariç üstelik zaten bunları bilmenize gerek de yok inandığınız güvendiğiniz uzmana bırakmışsınızdır bu konudaki seçimi. Uzmanınıza sordunuz mu hiç hayatınızda bir dönüm noktası sayılacak kararı alırken onun bu eğitimi nereden aldığını?
 
Her şeye hazırlıklı olun

Kalıcı makyaj sonucu beklediğiniz bir sonuçla karşılaşmayabilirsiniz. Operasyondan sonra çoğu zaman yeni problemler ortaya çıkabiliyor.Hasarlar oluşabilir. Bünyeniz operasyona olumlu tepki vermeyebilir. Kalıcı hasar olasılığı ortaya çıkabilir. Tekrar tekrar uygulama yaptırmak zorunda kalabilirsiniz.

Kalıcı makyajda en çok kaş uygulamaları talep görüyor. Gözkalemi de en çok talep gören uygulamalardan. Onu ruj ya da dudak çevresi kalemi takip ediyor. Tercih edenler şunu bilmeli, yüzünüze çok yakın duran bir iğne, hızla yüzünüzün etrafında delikler açıyor.
 
Sahte görünme ihtimali sizi rahatsız ediyor mu? Sonuçta yüzünüze bir işlem yaptırıyorsunuz ve doğal olması gerekmekte. Ne kadar doğal olursa o kadar sizin yüzünüz gibi görünecek, aklınızdan çıkarmayın.

Enfeksiyon kapabilme ihtimali hiç kulağa hoş gelmiyor değil mi? Ne kadar sıhhi bir yerde yaptırırsanız yaptırın enfeksiyon kapma riskiniz var. Kalıcı makyaj yaptıranların en büyük şikâyetlerinden biri de bu. Hepatit C ve AIDS hastalıklarına yakalanma riskiniz bulunuyor.

Ne yapmalı peki kalıcı uygulamaları görüp beğeniyorsunuz değil mi? Güzelliğinizi etkileyen, doğru yerde doğru cihazla doğru uzman tarafından yapılmış kalıcı bir uygulama yaptıracaksınız dikkat etmeniz gereken yukarıdaki soruların cevaplarını istemek olacaktır. Sizler de uygulama öncesi makineyi görüp nasıl bir çalışma yapıldığını görebilirsiniz. Önemli olan enfeksiyon riskini ortadan kaldırmaktır.  Bunu da iğneli cihazın cildinize temas eden kısmının ve uzmanın tuttuğu bölümün tamamen değiştirilebilir olması şartı arayışında olmakla sağlayabilirsiniz. Uzmanın bir güzellik eğitimi alıp almadığını rahatça sorabilirsiniz kimse aldığı eğitimin sertifikasını göstermekten çekinmeyecektir.

Unutmayın; Güzellik Uzmanlık İster

Şevval ÖZÇELİK /  www.sevvalozcelik.com 
Konular Kadın / Bakım