Kamalak'tan Ak Parti ile ittifaka yeşil ışık!

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Saadet Partisi ve Ak Parti ittifakı iddialarına yönelik açıklamalar yaptı.

Kamalak'tan Ak Parti ile ittifaka yeşil ışık!
Milliyet'te yer alan habere göre Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, 1 Kasım'da yapılacak 26. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde Ak Parti ile ittifak yapacaklarına dair çıkan haberlere ilişkin, "Elbette hakkaniyete uygun bir ittifak mecliste güç sağlayabilir. Özellikle AK Parti, Saadet bunu sağlayabilir" dedi.

Kamalak, partisinin İnegöl İlçe Kongresi'nde yaptığı konuşmada, her bir şehit cenazesinin kendilerini can evinden vurduğunu ifade ederek, bütün şehitlere Allah'tan rahmet diledi.

Yüreklere kor düştüğünü ancak bu durumun kendilerini şaşırtmadığını, olayların bu boyutlara geleceğini daha önceden defalarca söylediklerini anlatan Kamalak, şöyle konuştu:
"Biz bu çözüm süreci başladığı zaman bile dedik ki; 'Bu paketin içinde ne var? Çözüm süreciyle neyi kastediyorsunuz? Güneydoğu'ya özerklik mi vereceksiniz? Orada bağımsız bir devlet mi kuracaksınız? Ne var bohçanızın içerisinde? Bunu bilmiyoruz' dedik. Ama bildiğimiz, tahmin ettiğimiz bir durum var. Bunu söylemeye dilimiz varmıyor ama 'Bu sürecin sonunda Türkiye ya bölünecek veya çok daha büyük çatışmalarla karşı karşıya gelecektir' dedik. Bu cümleleri Sayın Cumhurbaşkanımızın Başbakanlığı döneminde, bizzat kendisine de söyledik. Dünyada çözülmeyecek problem de yok. Terör probleminin de elbette çözüm yolu vardır. Çözüm yeri Türkiye Büyük Millet Meclisidir."

"ŞU AN İTTİFAKTAN BAHSEDİLİYOR"

Saadet'in yer almadığı, Saadet'in bulunmadığı bir meclisin bu ülkenin hiçbir problemini çözemeyeceğini savunan Kamalak, şöyle devam etti:
"TBMM 1 Nisan'da tatile girdi. Aradan 5 küsur ay geçti. Bu süre içerisinde meclisin ve meclisteki personelin sadece maaşı çalıştı, kendileri çalışmadı. Hangi problemi çözdüler? Çözemediler. Şu an ittifaktan bahsediliyor. Kamuoyunu oluşturma bakımından Saadet'in işte AK Parti ile isimlendirelim, "İttifak yapması lazım' deniyor. Elbette hakkaniyete uygun bir ittifak mecliste güç sağlayabilir. Özellikle AK Parti, Saadet bunu sağlayabilir. Bunun iki anlamı vardır; onu net olarak söyleyeyim. Biri söylenen, dilendirilen anlamı bir de söylenmeyen ama kastedilen manası. Söylenen anlamı şu; AK Parti ile ittifak yapılırsa mecliste belki AK Parti'nin tek başına iktidarının sürdürebileceği güç oluşur. İkinci ve söylenmeyen anlamı çok daha önemlidir; Saadet Partisiz bu ülkeyi yönetmek mümkün değildir. Mümkün değil zaten. Şimdi bakalım Saadet'in yer almadığı bir meclis gördük, hükümet bile kuramadı. 4 parti bir araya gelip, bu ülkenin bir tek problemini çözemedi."

"YENİ BİR ZİHNİYETE İHTİYAÇ VAR"

Kamalak, sözlerini "Tek başına iktidar meselesine gelince, ülke bu duruma bir partinin tek başına iktidarlık döneminde getirildi. Şu halde biz diyoruz ki yeni bir hükümete değil yeni bir zihniyete ihtiyaç var. Bu zihniyet Milli Görüş zihniyetidir. Bu zihniyet milli görüşü temsil eden Saadet zihniyetidir. 1996-1997 11 aylık dönemde bir tek şehit cenazesi gelmiş miydi? Hayır. Eğer iş başında 1-2 yıl kalabilmiş olsaydık, biz terörü bitirirdik" diye tamamladı.