Kanal D'de Defne Samyeli krizi!

Yeni yayın döneminde sabah haberlerine farklı bir formatla girmeyi planlayan Kanal D’de Defne Samyeli krizi yaşanıyor.

Kanal D'de Defne Samyeli krizi!
MedyaRadar'dan Ekran Kedisi yazdı...

Referandumda ‘Hayır' diyeceğini açıkladığı için Kanal D'nin iş akdini feshettiği haber spikeri İrfan Değirmenci'nin yerine sabah haberlerinin koltuğuna CNN Türk Ekonomi Müdürü Emin Çapa oturmuştu..

Kanal D yönetimi Çapa’dan istediği verimi alamadığı için yeni yayın dönemi için FOX TV ile yollarını ayıran ‘Çalar Saat’ programının sunucusu Murat Güloğlu ile uzun süredir haberden uzak kalan deneyimli spiker Defne Samyeli ile el sıkışmıştı. Ve bu haberi de medya dünyası ilk kez Medyaradar’dan okumuştu. Ancak, bir süre önce NTV’den ayrılan Mutlu Ulusoy’un Kanal D'de Murat Güloğlu ile sabah haberlerini sunacağı duyuruldu.

Peki, Defne Samyeli’ne ne olmuştu?

Ekran Kedisi, yine çok konuşulacak bir Kanal D kulisi paylaşıyor .

Habercilik kariyerine nokta koyan ve 20 yıl önce çekilmiş klibi gündeme geldikten sonra şarkıcılık denemelerinden vazgeçmediğini ve bir röportajında "Haber ortamı beni heyecanlandıracak sektör olmaktan çıktı artık" cümleleriyle duyuran Samyeli, son olarak 'Kurtlar Vadisi Pusu' dizisinde boy gösterdi. Ajan Zeynep olarak oyunculuk kariyerine hızlı bir başlangıç yapan Samyeli, sürpriz bir şekilde sabah haberleri sunuculuğu için Kanal D ile el sıkıştı.

Ancak ne oldu ise Samyeli, Kanal D yönetimine; “Sabah haberlerini sunmak istemiyorum. Ben yıllarca, Ana Haber bültenleri sundum ve Kanal D’nin de Ana Haberini sunmak istiyorum” der.

Samyeli’nin bu beklenmedik çıkışı üzerine konu Doğan TV Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ’a iletilir. Yalçındağ ise ‘o koltuğun sahibi Ahmet Hakan’dır ve öyle kalacak’ diyerek konuyu kapatır.

Ancak, konu Samyeli için kapanmadı! Niye mi?

Arzuhan Yalçındağ birkaç gün sonra hatırı sayılır birileri tarafından aranır. Hal hatır faslından sonra konu, Defne Samyeli’nin Kanal D Ana Haberi sunmasına gelir. Hatırı sayılır kişi Arzuhan Doğan Yalçındağ’a Samyeli için ısrarcı olur.

Sonuç ne mi oldu?

Şu an için bizde bilmiyoruz ama Samyeli’nin yönetim katını bir hayli huzursuz ettiğini iyi biliyoruz.

EKRAN KEDİSİ / MEDYARADAR