Kanseri kortta yendi!

Aydın'da 1,5 yıl önce meme kanserine yakalanan tenis antrenörü 35 yaşındaki Cemile Yegül, amansız hastalığı karşı verdiği savaşı, tenis oynayarak kazandı.

Kanseri kortta yendi!
Yeni Asır Gazetesi'nden İhsan Karataş'ın haberine göre kanser hastalığı nedeniyle akrabalarından 5 kişiyi kaybeden Yegül'e, 1.5 yıl önce yaptırdığı kanser taramasında meme kanseri teşhisi kondu.

MORAL EN ÖNEMLİ İLAÇ

Vakit kaybetmeden kemoterapi tedavisi gören Yegül, doktorun tavsiyesi ile spora ağırlık verdi.

Kemoterapide bile tenis oynayan Yegül, tenis ile 1.5 yıldır mücadele ettiği kanseri yendi.

İşletme mezunu olan ve bir süre öğretmenlik yapan Yegül, kanserle tanıştığı teniste kendini geliştirerek antrenör oldu. Kanseri yenen Yegül, çocuklara da tenis alışkanlığı aşılıyor. Yegül, "Kanser teşhisi konduğunda öleceğim diye düşündüm. Doktorum ameliyat olmam gerektiğini söyledi.

Ben de doktoruma 'Yaşayacak mıyım' değil 'Tekrar tenis oynayabilecek miyim?' diye sordum. Tedavi sürecinde tenisten kopmadım. Kemoterapi alırken de tenis oynadım. Hastalığı kabullenmek yerine tenis oynayıp bu hastalığı yendim. Kanser hastalığına yakalanan kurtarılamaz, ölür diye bir algı vardı. Ben bu algıyı yendim. Kanserle savaşımda hiç kanser olmamışım gibi davrandım. Maskemi taktık, saçlarım dökülmüş şekilde kel dolaştım. Her şeye rağmen moralimi yüksek tuttum"
dedi.