Kar yolları kapattı!

Konya-Afyon karayolu kardan kapandı, 15 km'lik araç kuyruğu oluştu.

Kar yolları kapattı!
CİHAN'da yer alan habere göre Konya'da dün akşam saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı ulaşımda aksamalara neden oldu. Şiddetli tipi nedeniyle kapanan Konya-Afyon karayolunda ulaşım tek yönlü sağlanırken, gidiş yönünün halen açılamaması nedeniyle yaklaşık 15 kilometrelik araç kuyruğu oluştu. Ekipler yolun trafiğe açılması için Konya-Afyon karayolunun 35. kilometresindeki Gelemiş mevkiinde çalışmalarını sürdürüyor.

Konya Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Bölge Trafik ekipleri, Konya çıkışından itibaren Afyon yönüne araçların geçişine izin vermiyor. Polisin durdurduğu çok sayıda TIR ve kamyon, kent çıkışındaki Bosna Hersek Mahallesi ve otogar civarında bekliyor. Bazı sürücüler, trafiğe kapanan yolda kar kalınlığının yer yer 1,5 metreye ulaştığını iddia etti.

Dün akşam saatlerinde kapanan yolun halen açılamaması nedeniyle mahsur kalan binlerce sürücü yolun trafiğe açılmasını bekliyor. Yolun trafiğe açılabilmesi için ise Karayolları'na ait yaklaşık 30 iş makinesiyle yürütülen çalışmaların sürdüğü belirtildi. Bu arada gece vardiyasından çıkan 14 işçi, kar nedeniyle kapanan yolda gidemeyince servis araçlarında mahsur kaldı.

Yolda bekleyen TIR şoförleri, dün gece saat 22.00'den bu yana yolda mahsur kaldıklarını belirterek, "Yiyecek tek bir simidimiz var, başka yiyecek bir şeyimiz yok trafik ekipleri bizi şehir merkezine sokmuyor. Ne yapacağımızı şaşırdık, bize bir an önce yardım etsinler." diye konuştu.

Karayolları'ndan alınan bilgiye göre, ekipler yolun trafiğe açılması için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.