Karaca ve Dumanlı'nın kalacağı yer!

Tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edilen Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Dumanlı ve Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Karaca'nın da aralarında bulunduğu 12 kişinin ...

Karaca ve Dumanlı'nın kalacağı yer!
Vatan'da yer alan habere göre tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edilen Zaman Gazetesi Genel  Yayın Müdürü Dumanlı ve Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Karaca'nın da aralarında  bulunduğu 12 kişinin, kararın açıklanacağı 14.00'e kadar nezarethane yerine  mescitte kalmaları için verilen teklifin hakim tarafından uygun görüldüğü bildirildi

İstanbul merkezli ''paralel yapı'' operasyonu  kapsamında gözaltına alınan ve tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edilen  Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı ve Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca'nın avukatları basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Dumanlı ve Karaca'nın da aralarında bulunduğu 12 kişinin ifade  işlemlerinin sona ermesinden sonra İstanbul Adalet Sarayı önünde açıklamada  bulunan Karaca'nın avukatı Fikret Duran, ifade işlemlerinin tamamlandığını,  kararın saat 14.00'te açıklanacağını söyledi.

Şüphelilerin kaldıkları yerin soğuk olduğunu belirten Duran, "Avukatları tarafından nezarethane yerine mescitte kalmaları teklifinde  bulunuldu. Hakim bey bunu uygun gördü. Şimdi emniyetten insanlar, kolluk güçleri  mescidi uygun hale getiriyorlar" dedi.

Ekrem Dumanlı'nın avukatı Hasan Günaydın da dün müvekkillerinin  durumuyla ilgili bilgi almakta sıkıntılar yaşadıklarını, hangi saatte, ne  yapılacağının bilgisinin verilmediğini öne sürerek, "Hakim yarın saat 14.00  itibarıyla sanıklar ve şüphelilerle ilgili kararını açıklayacağını belirtti. Buna  ilişkin tutanağını imzalayıp bize bildirdi. Tutanak elimizde. Dolayısıyla dün  yaşadığımızın bir benzerini yaşamak istemediğimizi ifade ettik" diye konuştu.

Günaydın, şüphelilerin muhafaza altında tutulmasına itiraz  ettiklerini, bununla ilgili dilekçe vereceklerini sözlerine ekledi.

İstanbul Adalet Sarayı önünde bekleyen gruplar da açıklamaların  ardından bulundukları yerden ayrılmaya başladı.