Ümit Karan: 'Prandelli gitmeli'

"...Teknik Direktör Cesare Prandelli’nin planı ilk 15-20 dakikada Dortmund’un üzerine gidersek belki bir gol bulup, rakibi bozarız üzerine kuruluydu. Ama tam aksi oldu."

Karan: 'Prandelli gitmeli'
Türkiye Gazetesi'nden Ümit Karan'ın yazısı...

Galatasaray, Borussia Dortmund karşısına öyle bir kurgu ve dizilişle çıktı ki büyük şaşkınlık yaşadım. Ofansif futbolu Süper Lig’de tercih edebilirsin ama Şampiyonlar Ligi’nde asla affetmezler. Teknik Direktör Cesare Prandelli’nin planı ilk 15-20 dakikada Dortmund’un üzerine gidersek belki bir gol bulup, rakibi bozarız üzerine kuruluydu. Ama tam aksi oldu. Alman temsilcisi ligde kötü gidebilir ama sonuçta oturmuş bir şablonu var.

İki senedir Dortmund aynı sistemle oynuyor. Zaten ilk iki gole bakıyoruz, birbirinin kopyası durumunda. Belli ki Prandelli rakibi iyi analiz etmemiş. Derbide Fenerbahçe de ilk yarıda iyi pas yapınca Galatasaray bocalamıştı. Dün de böyle oldu. Topu iyi kullanan takımlara karşı sarı-kırmızılılar çok zorlanıyor. Orta sahada sadece Melo ile olacak iş değil bu. Sahadaki isimlere bakıyorum… Gözüme Pandev çarpıyor. Ben şu halimle 3 ay antrenman yapıp sahaya çıksam Galatasaray’a ondan daha faydalı olurum. Bu kadro Şampiyonlar Ligi’nde oynayabilecek kapasitede mi? Galatasaray’ın artık tek şansı 3. olup Avrupa şansını sürdürebilmek. Bu bir ihtimal… Böyle oynarsa o da zor…

İtalyan teknik adam, antrenman şeklinden, hazırlık kampına kadar en ufak bir katkı sağlayamadı Galatasaray’a! Bir türlü sistemi oturtamadı. “Mancini’nin yolundan gideyim” dedi sonra ondan da vazgeçti. Cesare Prandelli futbolcularla birebir yakından da ilgilenmiyor. Kaptan Selçuk’un durumu ortada. Burak Yılmaz keza öyle. Bir golcü sık sık ofsayta düşüyorsa bunun nedeni güçsüzlüktür. Prandelli bunlara çözüm üretemiyor. Kongrede yeni gelecek yönetim, mutlaka Prandelli ile yollarını ayırmalı.

MAÇIN ADAMI
Pierre-Emerick Aubameyang

KIRILMA ANI
İlk atakta gelen gol
Konular Spor Haberleri