Karatede büyük başarı!

Karatede 6 gümüş ve 3 bronz madalya kazandık!

Karatede büyük başarı!
CİHAN'da yer alan habere göre İstanbul’da düzenlenen 50. Avrupa Büyükler Karate Şampiyonası’nda Türkiye, 6 gümüş, 3 bronz madalya kazandı. Enes Erkan, Dilara Bozan, Tuba Yakan, Meltem Hocaoğlu, Mehmet Yakan ve Bura Uygur ikincilik kürsüsüne çıktı. Uğur Aktaş, Serap Özçelik ve Kadın Kumite Takımı’mız üçüncü oldu. Organizasyon bugün sona erecek.

Türkiye’nin ev sahipliğinde bu yıl 50.si düzenlenen Avrupa Karate Şampiyonası’nda üçüncü gün geride kaldı. İstanbul Sinan Erdem Spor Salonu’ndaki organizasyonda dün 6 gümüş ve 3 bronz madalya kazandık. Sabah seansında Enes Erkan, Tuba Yakan ve Meltem Hocaoğlu ile akşam tatamiye adım atan Dilara Bozan, Mehmet Yakan ve Bura Uygur finalde üzüldü. Uğur Aktaş, Serap Özçelik ve Kadın Kumite Takımı’mız üçüncülük kürsüsüne çıktı.

Son iki Dünya ve Avrupa Şampiyo-nası’ndan birincilikle dönen +84 kilo sporcumuz Enes Erkan, İstanbul’da ikincilikte kaldı. Erkan, 2010 dünya ve 2011 Avrupa şampiyonu Sırp Slobodan Bitevic’e bitime üç saniye kala verdiği puanla 2-1 yenildi. Kadınlar Kumite +68 kiloda Meltem Hocaoğlu, Hırvat Masa Martinovic’in teknik üstünlükle gerisinde kaldı. 2013 Avrupa şampiyonu Tuba Yakan, son dünya ikincisi Fransız Emilie Thouy’a 1-0 mağlup oldu. 84 kiloda büyüklerde ilk Avrupa Şampiyonası tecrübesini tadan 19 yaşındaki Uğur Aktaş, Yunanistan’dan Georgios Tzanos’u 5-1’le geçti ve bronzla kariyerinin en büyük başarısına uzandı. Kadınlar kumite 68 kiloda Şeyda Burucu, İspanyol Cristina Vizcanio Gonzalez’e, 61 kiloda Merve Çoban, Slovak Ingrida Suchankova’ya, erkekler kumite 75 kiloda Erman Eltemur ise İtalyan Luigi Busa’ya kaybetti ve Avrupa beşinciliğiyle yetindi.

Turnuva tarihinde kadınlar katada finale çıkan ilk Türk sporcu unvanına erişen Dilara Bozan, İspanyol Jaime Sandra Sanchez’e 4-1’le boyun eğdi. Erkekler katada büyüklerde ilk kez finalde boy gösteren Mehmet Yakan, 2013 Avrupa şampiyonu ve geçen yılın ikincisi Damian Quintero karşısında tutunamadı: 4-1. Kariyerinde ilk defa büyüklerde Avrupa Şampiyonası deneyimi yaşayan Burak Uygur, 67 kilo finalinde Azeri Niyazi Aliyev’e 1-1 biten karşılaşma sonrası hakem kararıyla 3-2’lik sonuçla hüzünlendi. 50 kiloda son Avrupa ve dünya şampiyonu Serap Özçelik, Ukraynalı Katerina Kryva’yı 2-0’la devirdi ve kürsünün üçüncü basamağında yer aldı. Serap Özçelik, Tuba Yakan, Merve Çoban ve Merve Baltay’dan oluşan Kadın Kumite Takımı’mız, 2-1’lik Makedonya galibiyetiyle Avrupa üçüncülüğüne ulaştı.
Konular Spor Haberleri