Kargolu pusuya müebbet istendi!..

6 yıl önce ayrıldığı iki çocuğunun annesi Çiğdem Koç’u (35) Pendik’te sokakta 19 yerinden bıçaklayarak öldüren Mustafa Kara’nın, Anadolu 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde “tasarlayarak, kasten öldürme” suçundan yargılandığı davaya devam edildi.

Kargolu pusuya müebbet istendi!..
Hürriyet'ten Aziz Özen'in haberine göre Cumhuriyet Savcısı Hasan Çakıcı’nın hazırladığı iddianameye göre Amasya’da oturan ve boşandığı eşi Çiğdem Koç’u öldürmeye karar veren Kara, eski eşinin İstanbul’daki adresini bulmak için bir plan hazırladı. Çiğdem Koç ile birlikte oturan kızı Hilal’e bir bilgisayar aldı. Amasya, Taşova PTT kargo şubesinden Pendik PTT şubesine kargo ile alıcısı Çiğdem Koç olan koliyi 7 Ekim 2016 tarihinde gönderip aynı gün otobüsle İstanbul’a gitti.

İki gün boyunca bekledi

Pendik PTT’sine yakın bir otelde kalmaya başladı. İki gün boyunca postane önünde pusu kurup, koliyi almaya gelecek olan Çiğdem Koç’u bekledi. PTT yakınında 11 Ekim tarihinde Çiğdem Koç’u görünce arkasından habersizce yaklaşarak sırtından 19 kez bıçakladı. Hastaneye kaldırılan kadın, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Olaydan sonra kaçmaya çalışan ve vatandaşlar tarafından kovalanan Kara, girdiği bir dükkânda yakalandı ve tutuklandı. Anadolu 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dün son savunması sorulan sanık Mustafa Kara şunları söyledi: “Eski eşim Çiğdem’i tasarlayarak öldürmedim. Benim amacım kendisini görmekti. Yanımdan geçerken birden kendimi kaybettim. Eğer tasarlamış olsam, İstanbul’un en işlek yerinde neden bıçakla öldüreyim. Daha başka usül seçerdim. İşlediğim suçtan dolayı pişmanım.”

Sanığın ömür boyu hapsinin istendiği dava ertelendi.