Karnı burnunda kadına gözaltı!..

Ankara’ya teslim olmaya giden hamile kadına garda gözaltı.

Karnı burnunda kadına gözaltı!..
Bugün'den Gökhan Özdağ'ın haberine göre Ankara Başsavcılığı tarafından kopya çekildiği iddiaları üzerine yürütülen 2010 KPSS soruşturmasında, 29 ilde 79 kişi hakkında gözaltı kararı çıkartıldı.

Çeşitli kamu kurumlarında çalışan kişilere, ‘örgüt kurmak, yönetmek, evrakta sahtecilik ve görevi kötüye kullanmak' suçlaması yöneltildi.

BAZ KAYITLARINDAN LİSTE

Ankara Savcısı Yücel Erkman'ın gözaltı listesini, güvenlik birimleri tarafından hazırlanan HTS ve baz istasyonu kayıtlarına göre oluşturması dikkat çekti. Twitter fenomeni Fuat Avni'nin günler öncesinden deşifre ettiği ve 'paralel' ithamı altında 'Hizmet Hareketi'nin hedef alınacağını duyurduğu algı kumpasının, ayrıntılarıyla örtüşen bir seyir izlemesi dikkat çekti.

HABERİ DUYAN EMNİYETE GİTTİ

Hakkında gözaltı kararı bulunan 25 kişi gözaltına alındı. 12 kişi de kararı haber alarak teslim olunca gözaltındaki kişi sayısı 37’ye yükseldi. Algı amaçlı KPSS soruşturmasında, 4 aylık hamile Fatma T. hakkında da gözaltı kararı çıkartıldığı ortaya çıktı.

37 yaşındaki kadının riskli bir hamilelik dönemi geçirmesine karşın teslim olmak üzere hızlı trenle Ankara'ya gittiği belirtildi. Ancak, buna karşın polisin Fatma T’yi Ankara Tren Garı’nda gözaltına aldığı aktarıldı.

'KESİN TALİMAT' ZULMÜ

Savcılık,  operasyon kapsamında 9 aylık hamile bir öğretmenin de gözaltına alınmasını talimatını verdi. Sabahın erken saatlerinde S.A. adlı öğretmenin Ankara’daki evine polisler geldi. 9 aylık hamile olan ve doğumuna 1 hafta kaldığı öğrenilen  S. A’nın evde olmadığı için gözaltı işleminin gerçekleştirilemediği öğrenildi.  Adresi belli olan S.A’nın ifadesinin daha sonra alınabileceği belirtilirken polislerin ‘kesin talimat’ nedeniyle gözaltı işlemi uygulamak istediği belirtildi.

SKANDAL YARGI YOLUNDA

S.A’nın ailesi de annenin ve bebeğin başına herhangi bir şey gelmesi durumunda sorumlusunun savcı ile emniyet görevlileri olacağını ifade etti. Aile, konuyu ulusal ve uluslararası yargıya götüreceğini açıkladı.

SINAVA GİRMEYENLERİ SANIK YAPTILAR

KPPS’nin ilk operasyonunda 82 kişi hakkında gözaltı kararı verilmişti. Hamile ve bebek emziren 3 kadın savcılığa sevk edilmeden bırakılmıştı. İtirafçı olduğu iddia edilen Baki Saçı ile Mustafa İnanıcı, çelişkili ifadelerine rağmen savcılığa sevk edilmemişti. Savcılığa sevk edilenlerden 7 kişi KPSS’ye girmedikleri anlaşılınca serbest kalmıştı. Aynı koşulları taşıyan 62 kişiden 32’si ise tutuklanmıştı.