Karnında unutulan makasla 5 yıl yaşadı!

Eskişehir'de rahim kanseri teşhisi konulan ve ameliyat geçiren 67 yaşındaki kadının karnında makas unutulduğu, 5 yıl sonra çekilen röntgenle ortaya çıktı - Karnındaki makas ameliyatla çıkarılan kadın, konuyu yargıya taşıdı.

Karnında unutulan makasla 5 yıl yaşadı!
Milliyet'te yer alan habere göre Eskişehir'de rahim kanseri teşhisiyle  2010 yılında ameliyat edilen 67 yaşındaki Hanım Özgül'ün operasyon sırasında  karnında unutulan makas, 5 yıl sonra çekilen röntgenle ortaya çıktı.

Kentteki bir Hastanede 4 Şubat 2010'da ameliyat  olan 4 çocuk annesi Özgül, 12 gün sonra taburcu edildi. Özgül, rutin kontrolleri  sırasında Ağrıları bulunmasın rağmen 5 yıl süresince çektiği acılara ağrı  kesicilerle dayandı. Son olarak 6 ay önce idrarından kan gelmesi ve ağrılarının  dayanılmaz boyuta ulaşması üzerine Özgül, çocukları tarafından hastaneye  kaldırıldı. Özgül ve yakınları, hastanede çekilen röntgende 5 yıl önceki  ameliyatta karnında makas unutulduğunun anlaşılması üzerine şoke oldu. Kadın aynı  hastanede 5 yıl sonra yeniden ameliyat edilerek karnındaki makastan kurtarıldı. Olayın şokunu uzun süre üzerinden atamayan Özgül, yargıya başvurdu.  Hanım Özgül, avukatı Duygu Var Efelerli aracığıyla "Hizmet kusuruna dayalı işlem  sebebiyle maddi ve manevi zararın ödenmesi" talebiyle hastane hakkında dava açtı. Özgül, yaptığı açıklamada, rahim kanseri teşhisiyle 2010  yılında kentteki bir hastanede ameliyat olduğunu belirterek, söz konusu ameliyattan 12 gün sonra taburcu edildiğini kaydetti.

Röntgen uzmanı "cebinde makas var" dedi

Ameliyat sonrasında her ay operasyonu gerçekleştiren doktora kontrol amaçlı gittiğini anlatan Özgül, şöyle konuştu: "Midemde ve karnımda ağrılar başladı. Nedeni bir türlü bulunamadı. Daha sonra farklı bir hastaneye gittim. Doktor vücudumun iltihaplandığını  söyledi. İdrar tahlili yapıldı. Röntgene girmemi söylediler. Röntgen çekimi sırasında makine uyarı verince, 'cebinde makas var' dediler. O sırada korktum. Tekrar röntgen çektiler, makine yine uyarı verdi ve 'makas var' dediler. Bunun ardından yapılan çekim sonucunda karnımda makas olduğu tespit edildi. Makasın çıkartılması için bir çok hastaneyi gezdik. Ancak ameliyat olduğum hastaneye  gitmem gerektiği söylendi. Ameliyat olduğum hastanede çekilen röntgenin ardından  karnımdaki makası gördüler. Acilen beni ameliyata aldılar ve makası çıkardılar."

"Makas hastanenin size veremeyiz"


Özgül, 5 yıl süreyle karnında taşıdığı makası ameliyatın ardından  hastane yetkililerinden talep ettiğini vurgulayarak bunun karşılığında, "Makas hastanenin, size veremeyiz" yanıtı aldığını belirtti.

Operasyonun ardından mide ve bağırsak sorunları yaşadığına değinen  Özgül, hala tam olarak iyileşemediğini dile getirdi. Özgül, yaşadığı sıkıntıları  bir kendisinin bir ailesinin bildiğini anlatarak, bu nedenle konuyu yargıya taşımaya karar verdiğini bildirdi. Avukatı aracılığıyla yasal girişimlerde  bulunduğunun altını çizen Özgül, "Hastane hakkında dava açtık. 5 yıl boyunca karnımda makasla yaşamanın hesabını artık yargı soracak" diye konuştu. Özgül, karnında 5 yıl süresince makas taşımasıyla ilgili olarak çocuklarının da kendisine "Bizi 9 ay, makası 5 yıldır taşıdın" diye espri  yaptıklarını da sözlerine ekledi.

"Hukuk mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz"

Hanım Özgül'ün oğlu Hasan Özgül ise annesinin durumunun kabul edilemez olduğunu vurgulayarak, "Annem makası taşıdığı kadar bizi karnında taşımadı. Hukuk  mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz. Böyle bir ihmal nedeniyle annemizi  kaybedebilirdik" diye konuştu.

Hastane yönetiminden doktora soruşturma

Özgül'ün avukatı Efelerli aracılığıyla konuyu yargıya taşımasının ardından hastane yönetimi de ameliyatı gerçekleştirilen doktor hakkında soruşturma başlattı. Soruşturma çerçevesinde Hanım Özgül'ün de ifadesine başvurmak isteyen hastane yönetimi, kendisini hastaneye davet etti.